Studioles Dru yoga (Joyce vervangt de les)
Dinsdag, 12 oktober • 20:15 - 21:29
Nonke Trienekens
Beschrijving
Dru-yoga, ook wel "yoga van het hart" genoemd is een zachte, vloeiende en toegankelijke vorm van yoga.
Typisch voor Dru yoga zijn de rustige, zachte bewegingen in de houdingen en series. Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten. De kenmerkende vloeiende series binnen Dru yoga, ook wel 'Energy Block Release ' genoemd, zorgen ervoor dat je spanning kunt loslaten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
Een les wordt altijd afgesloten met een uitgebreide eindontspanning.

Dru yoga draait in de kern om leven vanuit de liefdevolle rust en stilte in jezelf wat ook in de naam schuilt: Dhruva Nakshatra betekent poolster in het Sanskriet. Zoals deze ster een vast punt aan de hemel is, verwijst zij binnen Dru yoga naar een vast innerlijk stilte- of concentratiepunt.
Dhruva betekent stil en onveranderlijk. Alles om je heen is continu in beweging, maar in het centrum is rust. Het Dru gevoel is dat je even niets hoeft. Je voelt dat het goed is om in het hier en nu te zijn, zonder dat er iets veranderd hoeft te worden. Vergelijk het maar met het gevoel dat je hebt als je een mooie zonsondergang ziet. Op zo’n moment bén je alleen maar en wil je even niets anders.
Dit gevoel van kalmte, acceptatie en gelukzaligheid vind je in je hart. Niet voor niets wordt Dru yoga ook wel ‘de yoga van het hart’ genoemd. Door meer vanuit het hart te leven, komt een energie vrij die je dichter bij de essentie brengt. Dan ervaar je de dingen meer zie zoals ze zijn, in plaats van zoals je denkt dat ze zijn.

Als je vragen hebt of nog niet bekend bent met Dru yoga, neem gerust contact op met Nonke via 06-11264606 of nonke.trienekens@gmail.com