Lichte Yoga & meditatie door: Judith
Zondag, 21 april • 09:45 - 10:45
Gastdocent wisselende docent
Beschrijving
Deze easy en meditatieve zondagochtend les bestaat uit zachte vloeiende yoga, Restorative yoga en/of yoga nidra.

Deze les wordt afwisselend gegeven door Imke en Judith en soms een wisselende docent.

De lessen van Judith staan in het teken van liefde en licht door ontspannen en bezinnen. Naast vloeiende lichaamshoudingen is er ruimte voor meditatie, ademhalingsbeoefening, klanken en mantras. Judith gebruikt daarbij vaak de handpan.

De zondagles van Imke bestaat uit Restorative Yoga, soms gecombineerd met Yoga Nidra.
Restorative Yoga betekent letterlijk 'herstellende yoga' of 'vernieuwende yoga' en is bedoeld om tot een diepe meditatieve ontspanning en overgave te komen in de houdingen die langere tijd worden aangehouden. Daarmee wordt het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest geactiveerd.
Deze vorm van yoga gaat over ont-prikkelen, ont-moeten, over loslaten en overgave en is een prachtige oefening in mindfulness en leren zijn met 'wat is'.
Het is voor iedereen toegankelijk omdat de het lichaam in de verschillende houdingen ondersteund wordt door 'props' zoals dekens, kussens, bolsters, blokken, waardoor je je volledig kan overgeven aan de Restorative houding.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap en kan door iedereen worden beoefend. Het is een heilzame oude techniek waarbij de beoefenaar een diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat waarin onze zintuigen, intellect en geest volledig ontspannen en we vrij worden van de begrippen tijd, ruimte en rede. Het is als een bewuste ervaring van een droomloze, diepe slaap waarin je komt te rusten in je natuurlijke staat van zijn; een kalm en vredevol open gewaarzijn...je zijns-toestand
Vanaf hier kunnen we genezen, herstellen en ontwaken voor ons ware zelf.

Het heeft ook enorme voordelen voor iedereen die moeite heeft om los te laten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out en angst.