Yin-Yang Yoga
Jueves, 18 abril • 09:30 - 10:30
Chris Schindeler
Zo'n 20 jaar geleden opende ik in Amsterdam een centrum van waaruit ik lessen in Oosterse Krijgskunst combineerde met mijn Shiatsu praktijk. Omdat ik in het lesrooster ruimte over had, vroeg ik een vriendin lessen yoga op te zetten, zonder zelf te weten wat yoga eigenlijk inhield. Ik besloot lessen te volgen om meer te leren erover en was direct gegrepen door de diepgang! Ik legde mij toe op de Ashtanga Yoga en besloot jaren later in India een docentenopleiding Hatha Yoga te volgen bij Yoga Gita. Mijn kennis over de Oosterse Geneeskunde en Krijgskunsten vindt men tegenwoordig terug in mijn lessen; Ten Chi Yoga bijvoorbeeld is de les waarin ik Yoga en Taijiquan combineer Daarnaast ben ik actief als therapeut Shiatsu en Pranic Healing, Breathwork fascilitator, tantra trainer en binnenkort relatiecoach! Lessen: Ten Chi Yoga, Yin Yang Yoga, Hatha Yoga
Descripción
Tijdens deze les zul je elementen tegenkomen vanuit de Hatha yoga, Qigong en Do-in(meridiaanstrekkingen). Een toegankelijke les voor iedereen die meer balans, vitaliteit en bewustwording zoekt.
Centraal staat de werking van Yin energie (ontspanning, afkoeling, rust, contemplatie, meditatie) en Yang energie (expansie, beweging, actie, verhitting).
Je hebt beide nodig: Yang om vitaal op te staan, te werken, denken, sporten, eten verteren, etc. Maar je hebt ook Yin nodig om te kunnen slapen, voelen, uit te rusten, op te laden.
In deze les willen we beide in balans brengen, voor meer helderheid, efficiënter omgaan met je Levensenergie, meer vitaliteit.

De houdingen en oefeningen worden langzaam uitgevoerd, met veel ruimte om de beweging goed te ervaren. Juist het langzaam (yin) uitvoeren van een beweging vereist soms spierkracht en focus (yang) dus worden toch steeds beiden aangesproken
Na de les is er ruimte om een 1 op 1 sessie te boeken bij Chris; hij is Shiatsu therapeut (Japanse drukpuntmassage) en NEI therapeut (Neuro Emotionele Integratie).