Heel jezelf (5-weekse online training) - 24 mrt t/m 21 april
Woensdag, 14 april • 19:00 - 21:00
Vanuit je eigen huis.
Petra Boomsma
Beschrijving
We gaan door een bijzondere tijd heen. Misschien ervaar je dit regelmatig als stressvol en bevind je je in een lastige situatie. Je voelt je onrustig, geprikkeld of merkt dat er spanning is die zich heeft opgehoopt. En misschien pieker je steeds over verschillende zaken, weet je het hierin afentoe even niet meer en mis je perspectief.
In de training word je uitgenodigd door middel van yoga je via het lichaam weer te verbinden met jezelf en meer rust, ruimte en vertrouwen te creëren. Yoga, meditatie, psychologie en energiewerk komen hierin samen.

Je leert en ervaart:
- hoe je meer aanwezig kunt zijn in het moment i.p.v. teveel meegetrokken te worden door je gedachten
- uit je hoofd te komen en meer in je lijf te zakken en via het lichaam contact te maken met je (hele) zelf
- hoe je gebruik kunt maken van de ademhaling om met minder fijne gevoelens en blokkades om te gaan
- hoe je je energieveld kunt beschermen, energie in beweging kunt brengen via de meridianen en chakra’s en negatieve energie kunt afvoeren.
- hoe je negatieve of stressvolle gedachten kunt ombuigen naar meer positieve en helpende gedachten
- hoe je je lichaam kunt uitnodigen tot ontspannen en loslaten van stress en spanning

Er wordt gebruik gemaakt van:
- Mindfulness oefeningen
- Ademhalingsoefeningen
- Korte schrijf- en bewustzijnsopdrachten
- Ondersteunende meditaties, o.a. met kristallen/edelstenen
- Yogahoudingen uit de hatha yoga (een fysiek actievere yogavorm) en yin yoga (een meer meditatieve en rustige yogavorm). Elke yogasessie is gericht op een onderwerp en thematisch opgebouwd.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. In elke bijeenkomst is er ruimte voor uitwisseling, theorie en doe je tenminste 75 minuten aan yoga en meditatie. Er is plek voor maximaal 8 personen.

Een deel van de yogasessies zal zich richten op je gewrichten, bindweefsel en specifieke meridianen (yin) en een deel van de sessies zal zich via actievere beweging richten op je spieren en skelet en het loslaten van vastgehouden spierspanning in bijvoorbeeld nek, schouders en rug (hatha). Zowel in de yin als in de hatha sessies worden de houdingen lang(er) aangehouden. Dit betekent dat sommige houdingen, of ze nu rustig of actiever zijn, best als pittig ervaren kunnen worden. In dit proces kun je dan ook heel duidelijk blokkerende gevoelens of spanning naar de oppervlakte omhoog voelen komen, maar leer je ook hoe je dit kunt toelaten en loslaten door gebruik te maken van de ademhaling. Ik noem dit heel specifiek. Want om echt te kunnen ontspannen of iets in je te kunnen transformeren zal soms eerst iets aangeraakt dienen te worden. Dit is iets waar je bij deelname voor open dient te staan.

Meedoen? Voel je welkom! Doe deze 5 weken mee vanuit je eigen huis, in een veilige sfeer en kleine groep. Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen worden toegankelijk aangeboden. Na aanmelding volgt een kort telefonisch gesprek om kennis te maken voorafgaande aan de training.

De kosten zijn 150 euro p.p. Wanneer je de training boekt via dit programma momoyoga, boek ik je automatisch in voor alle 5 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst start op 24 maart, de laatste bijeenkomst is op 21 april.

Nb: dit is een training en geen therapie, waarin met name zelf ervaren centraal staat. Bij ernstige klachten wordt aangeraden contact op te nemen met je (huis) arts of therapeut. Deze training vervangt geen behandeling door een arts/psycholoog/therapeut.

Wat heb je nodig?
Bij voorkeur een (yoga)matje en anders een grote badhanddoek op zachte ondergrond, twee kussens en twee dekens.
Een notitieblokje/schrijfschrift met pen.
Je ontvangt per post de kristallen voor tijdens de meditaties.

Er wordt gewerkt met het platform ZOOM. Via de mail ontvang je steeds de link naar elke bijeenkomst. Je hoeft hier in principe niet ZOOM voor op je computer te downloaden. Gebruik je een telefoon of tablet, dan kan het zijn dat dit wel nodig is (en dan ontvang je daarvan waarschijnlijk een melding). Maar normaliter kun je gewoon gebruik maken van het Internet.

Heb je (nog) vragen? Neem dan contact op via info@petraboomsma.nl of 06-52793755.