Yin AerialYoga (geannuleerd)
Geannuleerd
Woensdag, 24 juni • 20:30 - 21:30
Monique Braker Camfferman
Beschrijving
Yin geeft je ruimte in je hoofd en in je lichaam * mind & body *

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Tijdens Yin proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel.
Bindweefsel kunnen we alleen beïnvloeden in een passieve vorm. Om deze diepliggende structuren te bereiken moet je er vooral tijd in steken. Daarom blijven we minimaal 1 minuut en maximaal 6 minuten in een houding. De les is zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

De tijd nemen voor je lichaam, een herstellende training die mobiliteit bevorderend nawerkt. Je wordt er leniger van, je gezondheid wordt positief beïnvloed en in je huid wordt de bloeddoorstroming verbeterd.

Heb je pijnklachten? last van knieën? rug? frozen shoulder? slecht doorbloede huid?
Dit kan komen door verklevingen in het bindweefsel en door zenuwen die in de knel zitten.

Een doek, een matje, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yin Yoga. We kiezen ervoor om alle voordelen van Yin Yoga te combineren met de mogelijkheden van het Aerial Yoga doek als prop.

De les duurt 1 uur en kan uitlopen met 15 minuten.
De les gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen en er zijn maximaal 8 plaatsen beschikbaar.

Let Op Denk Aan:
* Draag comfortabele kleding waarmee oksels en knieën bedekt worden i.v.m. comfort en hygiëne
* Scherpe sieraden, speltjes e.d. graag thuis laten i.v.m. D kwetsbaarheid vh doek
* Warmere kleding en dikke sokken zijn fijn om aan te doen als je het snel koud hebt