zaterdag 4 juli

10:30
Aerial Yoga Play for Kids (5-12jr)
Tijd
10:30 - 11:30
Docent
Monique
Locatie
StudioMo.yoga

Bij Aerial yoga maken we gebruik van een doek/hangmat.
Spelenderwijs trainen we de fijne motoriek. Met het vastpakken van het doek versterken de kinderen de grip van de handen met als gevolg dat het het handschrift kan verbeteren.

We werken aan de mobiliteit in spieren en gewrichten en aan een sterker centrum. We bouwen op een speelse manier aan kracht en aan het vergroten van ons zelfvertrouwen. We leren spanning los te laten en van dit alles komt het gelukshormoon (endorfine) vrij. Een belangrijk onderdeel van de les is veel plezier maken in de doeken.

We staan in het doek, we zweven, we schommelen en we hangen zelfs ondersteboven. Hiermee trainen wij het evenwicht en het begrip waar we zijn in de ruimte.

Elke les werken we met een thema; aangepast aan de interesses van de kinderen en aan de leeftijdencategorie.

Aan het einde van de les kruipen we even weg in het doek, dan kunnen we de spanning loslaten en vol trots navoelen wat de houdingen met ons hebben gedaan.

We luisteren naar muziek, er wordt een verhaaltje verteld of een geleide meditatie die de kinderen helpen te ontspannen. Het effect hiervan zal zijn dat het kind beter kan slapen en zich beter kan concentreren op school.

Laat je kind bouwen aan het zelfvertrouwen en laat ze klimmen in het doek!

Tijdens de Aerial les dragen we een shirt met mouwtjes om de druk in de oksel te beperken en voor de hygiëne van het doek.
De voeten, handen en het gezicht moeten schoon zijn.

Is er iets waar de yoga docent rekening mee kan houden betreft de gezondheid of thuissituatie van het kind? Dit graag vooraf aan de les laten weten.

Let Op !
Om onze yogalessen zo veilig en verantwoord mogelijk uit te kunnen voeren is er een hygienebeleid opgesteld met de RIVM richtlijnen als leidraad. Bij iedere afspraakbevestiging zal je hiervan op de hoogte gebracht worden doormiddel van een link in jouw mailbox.

https://www.studiomo.yoga/aerial-kids/