Bekijk nu
Volle maan Yin
Marion Suijker
12 juli 2021 • Duur: 57 minuten
Een Yin Yoga les voor een goede slaap en cooling down van soms het chaotische gevoel wat je kan hebben tijdens volle maan.
Hoe het komt, komt het, maar veel mensen ervaren tijdens de periode van volle maan een onrustige slaap. Daarnaast voelt soms alsof je emoties hoger zitten, je ineens het overzicht een beetje kwijt bent en een onbestemd gevoel van chaos.
Tijdens deze les beginnen wij met nek Yin Yoga. Zo openen wij de energie banen tussen het hoofd en het hart voor meer balans. Naast een heupopener, een borstopener en polsyin is er ook ruimte voor pranayama (ademwerk). De calming left nostril breathing is een techniek waarbij je inademt via je linkerneusgat en uitademt via rechts. Links is de Yin kant van je lichaam. Deze ademtechniek zorgt voor een interne cooling down, verstilt je mind, faciliteert diepe ontspanning en stimuleert goede slaap.
Afrondend ga je met je benen tegen de muur, een ultieme houding voor een goede nachtrust. Een zalige savasanah maakt deze Yin Yoga les compleet.