Bekijk nu
Adem yoga Balans tussen rechts en links
Marion Suijker
30 november 2021 • Duur: 1 uur
In deze Adem yoga les ligt de focus op het terug brengen van de balans tussen links en rechts. In je hersenen, je lijf en je energie.
Onze 2 hersenhelften hebben elk hun eigen kenmerken; links heeft de focus op taal, logica en de ratio. Rechts heeft een focus op creativiteit, intuitie, beeld en voelen. In onze rationele wereld krijgt dat linker deel van je hersenen veel aanbod en aandacht. Nuttig, maar een fijne balans met die andere helft ook.
Dus een fysieke houding in deze les om fysiek het verschil te voelen tussen de linker helft van je lijf en je rechter helft. Aangevuld met een visualisatie en pranayama waarbij je die delen helemaal 'schoon' ademt.
Vervolgens gaan wij naar de Nadi Shodana, alternatieve neusademhaling. Nadi Shodana betekent zoveel als het zuiveren van de zenuwen. Door om en om in en uit te ademen uit de beide neusgaten kun je een nieuwe balans, kalmte en stroming van energie ervaren.
Ik nodig je uit om te voelen wat jij voelt. Wat ervaar jij?
Uiteraard wordt ook deze les afgerond met een savasanah, waarbij deze keer een onderdeel van de yoga nidra wordt gebruikt om je lijf te ontspannen, namelijk de rotatie van aandacht.

Genoeg voor een heel fijn uur.
Enjoy!
Namasté