Prova-på: Kundaliniyoga - Flöde & Kontakt
Måndag, 9 januari • 17:15 - 18:30
Hanna Fremred
Beskrivning
För dig som vill prova-på innan kursstart 16/1.

Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem som kallas chakrasystemet. Inom yoga arbetar du med det här systemet för att uppnå välmående och balans.

Kursen har vattenelementet som tema då det dominerar årstiden vinter. Du får sju tillfällen där du lär du dig om olika aspekter kopplade till andra chakrat, vilket är sammanlänkat med vattenelementet. Varje tillfälle innefattar ett tema som exempelvis, kreativitet, rätten att känna och att leva i flöde och kontakt. Du får Kundaliniyoga som balanserar elementet vatten men också hela chakrasystemet.

Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper i Kundaliniyoga eller är nyfiken på att lära dig mer om yogaformen och chakrasystemet.
Lugnt och skönt tempo utlovas.

Kursen bygger på Kundaliniyoga, en inriktning varifrån den medicinska yogan utvecklats.

Start: Måndag 16/1
Tid: 17:15-18:30
Kostnad: 1195 kr.
Ledare: Hanna Fremred
Nivå: Förkunskaper i Kundaliniyoga kan vara bra
Betalning: Kort via Momoyoga eller Wellnet

Vad är Kundaliniyoga?
Kundaliniyoga är en andlig och spirituell yogaform där meditation, rörelser och andningstekniker används för att frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans. Övningarna kan vara såväl fysiskt krävande som lugna och återhämtande, beroende på passets inriktning.

Hur fungerar Kundaliniyoga?
En Kundaliniyogaklass inleds med att sjunga ett mantra. Därefter utförs en sekvens förutbestämda positioner, så kallade kriyas, bestående av lugna eller snabba, repetitiva rörelser. Rörelserna kombineras med en andningsteknik som anses förstärka dess effekter. Klassen avslutas sedan med avslappning och meditation.

Målet med Kundaliniyoga är att skapa fullkomlig mental närvaro och medvetenhet genom att frigöra kundalinienergi från den nedre delen av kroppen. Genom att släppa blockeringar längs vägen ska sedan energin, prana, stiga upp genom hela kroppen.

Välkommen till oss!