WORKSHOP Backmitra
Viernes, 15 marzo • 19:00 - 20:30
Goor, Laarschool
Yoga hier
Descripción
Docent: Marlous

Rug-, nek- en schouderpijn kan een gevolg zijn van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Doordat je een staand of zittend beroep hebt kan het zijn dat je niet bewust bent van de uitlijning van je wervelkolom. Met als gevolg dat er ergens in de schakel een onprettig wederkerend gevoel van spanning of krapte is. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen, raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel van je rug gehinderd waardoor de spier strak voelt en een misschien langdurende vermoeide hinderlijke krapte waarneembaar is.
Door op de Backmitra® (een schuimrubber strip) te liggen en eenvoudige oefeningen te doen, breng je een lichte druk op de achterzijde van je lichaam op de wervelkolom. Na enige tijd past het bindweefsel zich aan en zal je merken dat de zachte druk op de wervelkolom ruimte geeft in het gebied waar krapte ervaren wordt. Er worden oefening uitgelegd die je kan doen op de Backmitra® om na verloop van tijd ruimte te voelen op die plekken in je rug waar je krapte ervaart.
Ook is het werken met de Backmitra® een goede ondersteuning bij o.a. frozen shoulder en RSI-klachten, en RMD (Repetitive Motion Disorder) en geeft het een diepe ontspanning in het bekkengebied, rond het heiligbeen en de lage onderrug.
Je leert in deze workshop welke houdingen mogelijk zijn op de Backmitra®. Zodat je thuis verder kan praktiseren met de Backmitra® voor verdieping, verandering in beweging en geen last meer van krapte in het gebied van de wervelkolom/ schouderbladen/ onderrug.

Kosten:
Workshop € 18,- pp.
Tijd: 19:00 uur tot 20:30 uur
Na de workshop staat de thee klaar en laat ik alle oefeningen nogmaals zien. Je kunt ook pen en papier meenemen of foto's maken zodat je eventueel thuis verder kunt.

Als je na de workshop besluit zelf een Backmitra® te willen aanschaffen kan je die op dat moment voor €30,- contant kopen en gelijk meenemen naar huis.