Ayurveda & hormonen met Fleur Aukema
Zondag, 19 februari • 10:00 - 12:30
Damsterdiep 46, 9711 SM Groningen
Hilke Meerman
12 plaatsen beschikbaar
Beschrijving
Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent. Ayus betekent “leven” en Veda betekent “kennis”. Ayurveda is dus in de ruimste betekenis van het woord ‘kennis over het leven’. 

Meebewegen met het ritme van de natuur. Voor vrouwen is dit van nature normaal, maar hoe goed kan ons lichaam dit nog? Iedere maand hebben veel vrouwen last van vervelende bijwerkingen van de cyclus. Volgens Ayurveda een teken dat er iets niet in balans is. Hoe fijn zou het zijn als je cyclus pijn- en klachtenvrij zou zijn? Tijdens deze workshop leg ik uit hoe Ayurveda kijkt naar problemen rondom de cyclus, en geef ik veel tips om mee te nemen in je eigen cyclus.

Over Fleur

Ik ben Fleur, Ayurveda practitioner en Vedisch astrologe, maar bovenal moeder van 3 kleine kindjes. Ik woon en werk in het mooie Groningen. Ik heb in mijn jongere jaren veel gefeest en ontzettend hard gewerkt. De connectie met mijn lichaam was ik volledig kwijt en gaf mijn lichaam veel te weinig aandacht. Het effect van dit leven werd pas duidelijk toen ik voor de eerste keer moeder werd. Ik had veel vage klachten en mijn lichaam was helemaal op. Gelukkig kwam Ayurveda in mijn leven en heb ik bij de 2 volgende zwangerschappen mijn lichaam optimaal kunnen voorbereiden. In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik vrouwen help hun eigen lichaam beter te begrijpen. In dit proces kwam ik er steeds meer achter dat vrouwen veel bij mij kwamen met hormoon problemen zoals menstruatieklachten, . Daardoor ben ik me, samen met verschillende Ayurvedische artsen, gaan specialiseren in Ayurveda en hormoonproblemen. Ayurveda heeft mijn leven drastisch veranderd. Niet alleen fysiek, ook mentaal, emotioneel en spiritueel geeft het mij houvast in dit drukke leven waarin we constant de balans dreigen te verliezen.