Vinyasa Easy Flow Yoga
Donderdag, 2 maart • 19:30 - 20:45
Yogaland, Cross Yoga Studio
Justina Fabisiak
Beschrijving
Vinyasa Easy Flow Yoga


Oefeningen op basis van het Vinyasa-systeem gericht op het leren van basisasana's door het anatomische begrip van je eigen lichaam, het flexibeler te maken en de spieren zachtjes te versterken. De yogabeoefening is gebaseerd op de zonnegroeten en de eerste Ashtanga-yogaserie.
Het is een rustige opeenvolging van houdingen die zo zijn gerangschikt dat de wervelkolom in alle richtingen kan bewegen (achterwaartse buigingen, voorwaartse buigingen, zachte wendingen). Het lichaam volgt het ritme van de bewuste ademhaling.
De yogahoudingen in een vloeiende combinatie met het inademen van Vinyasa Easy Flow helpen het lichaam te reinigen van gifstoffen en versterken de afweer van het lichaam.
Het effect van deze lessen is om het lichaam in staat te stellen de zuurstofuitwisseling te verbeteren en het proces van het verwijderen van afvalstoffen uit de lichaamscellen te versnellen. Het opbouwen van balans en flexibiliteit geeft een gevoel van innerlijke kracht en mentale veerkracht. De late tijd van deze lessen in ons schema is bevorderlijk voor de avond- of zelfs nachtrust, het heeft een ontspannend effect op het lichaam en het zenuwstelsel. Flexibele gewrichten en spieren zijn minder vatbaar voor blessures.