Hatha Yoga
Woensdag, 29 mei • 20:30 - 21:30
Yogaland, Cross Yoga Studio
Lily ZHAO
Beschrijving
Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga die zich richt op het in evenwicht brengen van lichaam en geest. Het woord "Hatha" is samengesteld uit twee Sanskriettermen: "ha" dat staat voor zon en "tha" dat staat voor maan. Deze termen symboliseren de tegenstellingen en balans in ons leven.

Hatha Yoga omvat een breed scala aan fysieke houdingen (asana's), ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie en ontspanningsoefeningen. Het legt de nadruk op het creëren van een gezonde en sterke fysieke basis, het versterken van het zenuwstelsel en het bevorderen van de harmonie tussen lichaam en geest.

In een Hatha Yoga les worden de houdingen langzaam en met aandacht uitgevoerd. Er is ruimte om de houdingen aan te passen aan jouw eigen mogelijkheden en behoeften. Het doel is niet alleen het verbeteren van flexibiliteit en kracht, maar ook het bevorderen van lichaamsbewustzijn en het verbinden van de ademhaling met de bewegingen.

Hatha Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het biedt de mogelijkheid om te ontspannen, stress te verminderen, lichaamskracht op te bouwen en de algehele gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

Het beoefenen van Hatha Yoga kan leiden tot een gevoel van balans, innerlijke rust en welzijn, zowel op de mat als in het dagelijks leven. Het is een uitnodiging om te vertragen, te luisteren naar je lichaam en te genieten van het moment.