Dru Yoga
Geannuleerd
Maandag, 20 september • 20:30 - 21:30
Stefan Maas
Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Yoga. Yoga en Lu Jong zijn voor mij de methodes om contact te maken met je lichaam en geest. De ademhaling is de brug tussen de het lichaam en de geest. De focus richten op je Zelf door het doen van yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s). Daarnaast brengt het in Yoga zijn ook welzijn, ontspanning, kracht, uithoudingsvermogen, vitaliteit, verbondenheid en vreugde.  "Be a warrior of happiness"
Beschrijving
Dru-yoga, ook wel “yoga van het hart” vindt zijn oorsprong in Hatha yoga. Het is een bewegelijke zachte vorm van yoga die onder andere werkt met series. Deze series worden Energy Block Release (EBR) genoemd.

Daarnaast bestaat Dru Yoga uit verschillende onderdelen. Zo zijn er de klassieke yoga asana’s (houdingen). Maar ook pranayama (de wetenschap van de ademhaling) evenals mudra’s (handgebaren). Daarnaast wordt er ook gebruikt gemaakt van positieve affirmaties en bekrachtigende visualisaties. Aan het einde van iedere les een diepe ontspanning. Zodoende kan men er bijvoorbeeld energiek, uitgerust en vrolijk van worden.

Dru-yoga werkt onder andere met chakra’s en in het bijzonder het hartchakra. Dit gebeurt op basis van golvende en vloeiende bewegingen die worden ondersteund door muziek. Hierdoor word de prana weer op gang gebracht. Bij dru-yoga speelt ook pranayama (ademhaling) een grote rol. Verder kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten en het werken aan kernstabiliteit. Daarbij de golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat. Net als meditatieve oefeningen. Daarnaast komen de klassieke yogahoudingen (asana’s) ook aan bod omdat deze asana’s immers bijzonder heilzaam zijn.

Dru-yoga gaat uit van zachte en vloeiende bewegingen met een gecontroleerde ademhaling. Daarom is Dru Yoga niet alleen een sierlijke maar ook een krachtige manier om stress te verminderen. Dru-yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Het is goed voor lichaam en geest maar bevordert daarbij ook de innerlijke stabiliteit. Daarnaast draagt het in het bijzonder bij aan een positieve en mondige levenshouding.