easy sunday
Zondag, 31 juli • 10:30 - 11:45
Nicole Van Kuijk
Beschrijving
Let op! je kan tot 3 uur van te voren uitschrijven voor de les. Daarna wordt de les wel afgeschreven maar krijg je een online les toegestuurd. Deze les kan je thuis herhaaldelijk doen achter je laptop of tv. Probeer echter ruim van te voren uit te schrijven zodat een ander nog de gelegenheid krijgt jouw plekje in te nemen. Ook al is een les vol check vlak van te voren gerust of er nog een plek is vrij gekomen. Dit gebeurd regelmatig.

In deze les spelen we in een zachte flow met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang: actie, doelgericht en yin: zachtheid, overgave. Zo creëren we een innerlijke balans.

Alles in het leven draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht…. Het is onmogelijk te kiezen voor maar één kant van de medaille. Ze houden elkaar namelijk in evenwicht. Het leven omvat alles. Dat geldt ook voor deze les. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga. In deze les spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang en zo creëren we een innerlijke balans.

Terwijl de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn de yin houdingen meer gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en je herstelt de stroom van energie in de meridianen. Yang geeft je uitdaging en yin verstilling. De yin houdingen, helpen je je aandacht naar binnen te keren. Je leert je diep te ontspannen, je vindt de stilte in jezelf.

Aan het eind van alle lessen is er een heerlijke eindontspanning zo nu en dan op zachte wijze begeleid door de klankschalen.

Voor alle yogalessen geld, ben je net zwanger? ( eerste drie maanden), heb je last van trombose, draag je een pacemaker, heb je epilepsie , psychose, hoge bloeddruk, spataders of andere gezondheidsklachten? Geef het even aan, dan houden we hier rekening mee in de yogalessen en de eindontspanning met klankschalen.

Namasté