Easy Vinyasa flow
Woensdag, 27 juli • 20:00 - 21:15
Nicole Van Kuijk
Beschrijving
Let op! je kan tot 3 uur van te voren uitschrijven voor de les. Daarna wordt de les wel afgeschreven maar krijg je een online les toegestuurd. Deze les kan je thuis herhaaldelijk doen achter je laptop of tv. Probeer echter ruim van te voren uit te schrijven zodat een ander nog de gelegenheid krijgt jouw plekje in te nemen. Ook al is een les vol check vlak van te voren gerust of er nog een plek is vrij gekomen. Dit gebeurd regelmatig.

Vinyasa yoga is een van de meest voorkomende yogastijlen en wordt ook wel Flow Yoga genoemd. Het is een dynamische vorm in combinatie met je ademhaling. Je doet achter elkaar ‘een flow’ aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Vinyasa betekent dan ook letterlijk ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga en valt daarom onder yang yoga.

Vinyasa yoga stamt af van Ashtanga yoga. Waar Ashtanga yoga een vaste serie aan yogahoudingen kent en je hier niet van kan afwijken, is vinyasa yoga vrijer en er is meer ruimte voor creativiteit. Er is binnen deze yogastijl geen volgorde die je strikt moet volgen, waardoor de invulling elke keer anders is. De ene keer ligt de focus op je hele lichaam, de andere keer op armbalans en de andere keer weer op achteroverbuigingen. Maar de focus bij vinyasa yoga kan ook gebaseerd zijn op het moment van de dag of stand van de zon of de maan.

Aan het eind van alle lessen is er een heerlijke eindontspanning zo nu en dan op zachte wijze begeleid door de klankschalen.

Voor alle yogalessen geld, Ben je net zwanger? ( eerste drie maanden), heb je last van trombose, draag je een pacemaker, heb je epilepsie , psychose, hoge bloeddruk, spataders of andere gezondheidsklachten? Geef het even aan, dan houden we hier rekening mee in de yogalessen en de eindontspanning.

Namasté