Yogalates
Woensdag, 12 juni • 10:30 - 11:45
Nicole Van Kuijk
Beschrijving
Let op! Zet voorafgaand aan de les je telefoon en/of smartwatch uit.

Aan het einde van de les wordt er regelmatig gebruik gemaakt van klankschalen. In het geval dat je in de eerste 3 maanden van je zwangerschap zit, of je hart functioneert met behulp van een Pacemaker, geef dit voorafgaand aan de les aan. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Voor de hygiene graag klein handdoekje mee te nemen voor op de kussentjes. Alle benodigde attributen zijn aanwezig in de yogastudio maar het meenemen van een eigen yogamat is toegestaan. Na de les maak ik de matten en de blokken altijd schoon. Verder draag makkelijk zittende kleding die je bij voorkeur thuis al aantrekt.

Je kan je tot 3 uur van tevoren uitschrijven voor de les. Mocht je te laat zijn met het uitschrijven wordt de les afgeboekt. In dit geval krijg je wel een online les toegestuurd, zodat je deze kan volgen op een moment dat het je beter uitkomt. Deze les kan je thuis meermaals terugkijken op je laptop of televisie. Indien je hiervoor wel de mogelijkheid hebt, schrijf je dan ruim van te voren uit zodat een ander de gelegenheid heeft jouw plekje over te nemen. Ook in het geval dat de les vol is, is het aangeraden om vlak van te voren te checken of er nog een plek is vrij gekomen. Dit gebeurt namelijk regelmatig.

OMSCHRIJVING LES:

Yogalates is een perfecte combinatie van yoga en pilates. De oefeningen combineren de voordelen van de krachttraining van Pilates en de flexibiliteit van yoga in één sessie. Bij pilates werk je vanuit je de samenwerking van rug, buik en bekkenbodem. Een combinatie van kracht en stabiliteit. Bij yoga staat de ademhaling en flexibiliteit centraal. Door de bewuste yogaoefeningen nemen spanning en stress af. De lessen Yogalates lessen brengen je kracht, kunnen helpen bij rugpijn, sterken de buikspieren en verlengen de spieren.