Easyflow
Maandag, 25 juli • 10:00 - 11:15
Nicole Van Kuijk
Beschrijving
Let op! je kan tot 3 uur van te voren uitschrijven voor de les. Daarna wordt de les wel afgeschreven maar krijg je een online les toegestuurd. Deze les kan je thuis herhaaldelijk doen achter je laptop of tv. Probeer echter ruim van te voren uit te schrijven zodat een ander nog de gelegenheid krijgt jouw plekje in te nemen. Ook al is een les vol check vlak van te voren gerust of er nog een plek is vrij gekomen. Dit gebeurd regelmatig.



Wat is Easy Flow Yoga?
Easy flow yoga is een yogastijl die lichter is dan poweryoga en krachtiger dan hatha yoga. Door elementen van beide yogastijlen te gebruiken is easy flow yoga ontstaan. Karakteristiek voor easy flow yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

Waarom ‘easy’?
De basis yoga houdingen volgen elkaar in deze les in een rustigere tempo op en zijn eenvoudiger en toegankelijker dan in een power yoga les. Dat betekent dat je meer aandacht aan de opbouw besteedt en voldoende opties aangereikt krijgt zodat er altijd eentje is die bij jouw lichaam past. Zo ben je vrij om krachtige en minder krachtige houdingen naar je eigen behoefte af te wisselen.

Waarom ‘flow’?
Zoals bij alle yogastijlen, ook bij easy flow yoga is je adem een belangrijke leidraad: de vloeiende, verruimende ujjayi adem geeft verdieping en ritme in de les en het blijft je gids bij het ontdekken van je grenzen. Het bewust worden en blijven van je adem, samen met de aaneenschakeling van de houdingen, creëert een rustige dans: de flow.

Werking

Vergroot spierkracht en souplesse
Bevordert een gezonde lichaamshouding
Verbetert de concentratie
Helpt om beter met stress om te kunnen gaan
Leert je luisteren naar je lichaam.

Aan het eind van alle lessen is er een heerlijke eindontspanning zo nu en dan op zachte wijze begeleid door de klankschalen.

Voor alle yogalessen geld, Ben je net zwanger? ( eerste drie maanden), heb je last van trombose, draag je een pacemaker, heb je epilepsie , psychose, hoge bloeddruk, spataders of andere gezondheidsklachten? Geef het even aan, dan houden we hier rekening mee in de yogalessen en de eindontspanning met klankschalen.

Namasté