Versterk het immuunsysteem met yoga
Online
Woensdag, 27 maart • 14:30 - 15:30
Team Yogaplaza Yogaplaza
Beschrijving
Het immuunsysteem beschermt je lichaam tegen indringers van buitenaf zoals virussen, bacteriën en schimmels. Daarom zorgen we er in deze les voor dat dat het immuunsysteem een “boost” krijgt, zodat je er sterker voor staat. Zeker als je merkt dat je niet helemaal in je element bent en voelt dat er verkoudheid of een griep op komst is.

Wat kun je verwachten in deze les?
Gedraaide houdingen in combinatie met een goede ademhaling. Deze 2 zorgen er samen voor dat de afweersystemen zoals de darmen, luchtwegen, bloed en lymfestelsel worden gestimuleerd om vervuiling af te voeren.

Door de inwendige ademmassage krijgen deze oefeningen een diepere uitwerking. Naast de gedraaide oefeningen beoefenen we de Alternatieve Maangroet. Deze zorgt ervoor dat de hartslag verhoogt en de vervuiling adequaat wordt afgevoerd. Na de Hathayoga is er een korte meditatie gevolgd door een eindontspanning waarin we de resterende vervuiling qua gevoelens of pijntjes afvoeren via de uitademing.

Maak de les compleet door extra glazen water te drinken zodat de vervuiling daadwerkelijk kan worden afgevoerd.
Mocht je extra kracht nodig hebben omdat je merkt dat je lichaam toch richting het ziek zijn neigt, slik dan extra vitamine, zorg voor een gezond eetpatroon en ga vaak naar buiten.