LIVE in Leiden: Yoga Docent 200-uur Yoga Alliance Certificaat
Zondag, 22 september • 13:00 - 19:00
. .
27 plaatsen beschikbaar
Beschrijving
LIVE in Leiden: Yoga Docent 200-uur Yoga Alliance Certificaat
22 September 2024 t/m eind mei 2025; 13.00 – 17.00 uur (ca 22 Zondagen)
EUR 2399 (vroeg boek prijs EUR 2199 t/m 30 mei 2024

Yogic Life (RYS – Registered Yoga Teacher School) biedt een uitgebreide yoga docentenopleiding aan. Onze opleiding is bedoeld voor iedereen die zijn of haar kennis van yoga wil verdiepen en zich wil ontwikkelen tot een professionele yoga docent. Tijdens onze opleiding leer je niet alleen de fysieke houdingen en ademhalingstechnieken van yoga, maar ook de filosofische en spirituele aspecten van deze eeuwenoude praktijk.

Onze yoga docentenopleiding is gebaseerd op de traditionele Indiase yogatraditie, en kan omschreven worden als Multi Style Yoga Opleiding (incl. Raja yoga Hatha yoga, Yin yoga, Kundalini yoga & Ashtanga yoga). Wij integreren ook moderne wetenschappelijke inzichten en technieken. Hierdoor krijg je een goed begrip van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en leer je hoe je deze kennis kunt toepassen in je yoga practice en lesgeven.

De opleiding is verdeeld over verschillende modules, die elk een specifiek aspect van yoga behandelen. Zo leer je onder andere over de geschiedenis en filosofie van yoga, het lesgeven van verschillende yoga stijlen, meditatie en mindfulness, en het creëren van een veilige en ondersteunende yoga omgeving. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie.

Onze yoga docentenopleiding is erkend door Yoga Alliance International, wat betekent dat je na het behalen van je diploma wereldwijd erkend wordt als een gekwalificeerde yoga docent. Met het volgen en afronden van onze 200uur opleiding kun je zelf bij de Yoga Alliance registreren als 200RYT (Registered Yoga Teacher). Na de yoga docentenopleiding kun je zelfstandig lesgeven of aan de slag bij een yoga studio.


OVER: Yoga Docent 200-uur Yoga Alliance Certificaat: Asana: 100uur, Yoga Docent Methodologie: 25 uur; Anatomie, fysiologie & psychologie: 20 uur; Yoga Filosofie, Levensstijl en Ethiek voor Yoga Docent: 30 uur; Practicum: 10 uur; Buiten deze uren krijg je een dag module over ondernemerschap. Sommige studenten doen deze opleiding voor hun eigen verdieping maar wanneer je wel aan de slag wilt als Yoga Docent, willen we dat je weet wat de mogelijkheden zijn wanneer je hier werk van wilt maken. Ook creëren we de mogelijkheid om één uur per week voor zes maanden stage bij ons te lopen en dat gaat je enorm helpen om zelfvertrouwen te bouwen en jouw eigen authenticiteit als docent te gaan ontdekken. Onze opleidingen worden in Engels gegeven maar wij gebruiken en oefenen ook in het Nederlands.