Yin Yoga Online
Online
Woensdag, 17 april • 20:45 - 21:45
At Home
Hanne Schmeits
Hanne heeft een Hatha-Vinyasa opleiding gevolgd. "Tijdens mijn burnout in 2019 ontstond mijn passie voor yoga. Lang had ik mijn lichaam en geest overvraagd en het was dan ook niet gek dat mijn lichaam me letterlijk in de steek liet. Wat ik mocht leren van mijn burnout is dat vertragen net zo waardevol (of misschien wel waardevoller) is als versnellen en dat het constant zoeken is naar die balans tussen uitersten. Omdat ik toch wilde blijven bewegen verdiepte ik me in yoga. Wat ik toen nog niet wist en nu ontzettend waardeer, is dat yoga zoveel meer is dan alleen een fysieke beoefening. Balans tussen inspanning en ontspanning, zachtheid en ruimte staan centraal in mijn lessen".
Beschrijving
Mocht je een keer geen tijd of zin hebben naar de studio te komen bieden we ook online lessen aan. In de online les staat je camera automatisch uit aan het begin van de les. Leuk als je hem aanzet, zodat we elkaar kunnen zien. Maar dit hoeft niet. Je geluid kun je zelf aan het begin van de les even aanzetten om 'hoi' te zeggen.

Creëer een fijne plek voor jezelf. Maak het zo comfortabel mogelijk door naast je mat je benodigdheden klaar te leggen zoals een deken, een meditatiekussen en eventueel blokken.

Yin yoga is een toegankelijke en rustige yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities, veelal zittend en liggend, worden bij yin yoga langer aangehouden (3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel.

Door in stilte naar binnen te keren ervaar je dat er langzaam meer ruimte ontstaat om dieper te kunnen en mogen ontspannen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.