Yin Yoga Studio
Woensdag, 17 april • 20:45 - 21:45
Raadhuisstraat 14
Hanne Schmeits
Hanne heeft een Hatha-Vinyasa opleiding gevolgd. "Tijdens mijn burnout in 2019 ontstond mijn passie voor yoga. Lang had ik mijn lichaam en geest overvraagd en het was dan ook niet gek dat mijn lichaam me letterlijk in de steek liet. Wat ik mocht leren van mijn burnout is dat vertragen net zo waardevol (of misschien wel waardevoller) is als versnellen en dat het constant zoeken is naar die balans tussen uitersten. Omdat ik toch wilde blijven bewegen verdiepte ik me in yoga. Wat ik toen nog niet wist en nu ontzettend waardeer, is dat yoga zoveel meer is dan alleen een fysieke beoefening. Balans tussen inspanning en ontspanning, zachtheid en ruimte staan centraal in mijn lessen".
Beschrijving
Yin yoga is een rustige en ontspannen yogavorm gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De posities in yin yoga worden langer vastgehouden
(3 tot 5 minuten), omdat bindweefsel zich langzamer verlengt en versterkt dan spierweefsel. Door je over te geven aan de houdingen bereik je de diepere lagen in je lichaam en ervaar je dat er ruimte ontstaat om dieper te ontspannen, op zowel fysiek als mentaal niveau. Yin yoga is heel toegankelijk en deze stijl kan goed gecombineerd worden met een yang yoga zoals poweryoga of yang sport zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen of fitness.