Bekijk nu
Les 'Tweede helft bevalling'. Van 'Samen zwanger en bevallen'. De Zwangerschapscursus van Annie Douma© in twee privélessen. Naensa 2
Annie Douma
10 maart 2022 • Duur: 1 uur, 30 minuten
Deze les heet: Les 'Tweede helft bevalling'. Van 'Samen zwanger en bevallen'. De Zwangerschapscursus van Annie Douma© in twee privélessen. Naensa 2
Concreet:
Ruggengraat, heiligbeen, staartbeentje. Kantelen van je bekken. Middenrif. De lange diepe buik ademhaling. Als je aan het bevallen bent mag je je bekkenbodem naar beneden duwen als je inademt. Kantelen van je bekken. Magnesium. Houding met benen op de zitting van een stoel. Rust van je hart. Denk jezelf in een veilig, gedimd en gedempt hol. Sterk heen en weer met je bekken.
38:34
Overgang ontsluitingsweeën naar uitdrijvingsweeën. Uitdrijvingsweeën voelen anders. Neem rustig je tijd om dat te voelen. Je perst mee met een perswee. Dat doe je met je diepe dwarse buikspieren en wat je daar gratis bijkrijgt, je diepe rugspieren. Je perst achter je baby langs.
Van 9 cm ontsluiting naar 10 cm ontsluiting. Het uur van de wanhoop. Dan kijk je in haar ogen en je zegt: ‘je doet het hartstikke goed, samen gaan we verder’. En dan ga je puffen. Oefen thuis dat puffen. Het is je noodademhaling. In nood doe je het vanzelf. Zes korte pufjes en 1 langere. Altijd is kortjakje ziek. Deze wee komt nooit meer terug. Het heeft zin om dat te oefenen. Thuis. Maak er maar een grapje van. Haar partner is niet in nood. En denkt ‘hoe is dat liedje ook al weer’. Als je het vooraf oefent dat heeft de partner dat in z’n spiergeheugen zitten. En kan hij dat toepassen zonder zelf in nood te zijn. Let op ongewenste geur. Het hoofdje staat. Jullie coach ziet dan een beetje van het hoofdje van de baby.
48:38
Je ontlasten doe je door adem in, navelpunt in en laag al uitademend. Blijf je gezicht ontspannen. Tong tegen je gehemelte. Puntje van je tong tegen de richel achter je voortanden. Om te voorkomen dat je meeperst met je gezicht. Geur. Het hoofdje staat. Niet meepersen met de volgende perswee.
1.06:26
Slim persen.
Succes, liefs Annie. www.yogadiemen.nl