Bekijk nu
Yoga challenge 'Beter slapen = mee in het ritme van de maan'. Kundalini yoga en Meditatie met Annie on Vimeo
Annie Douma
21 december 2022
Yoga challenge 'Beter slapen = mee in het ritme van de maan'.

Kundalini yoga en Meditatie met Annie. Veel video’s inclusief extra’s en bovendien de video 'Yogische technieken'

Alles gaat gemakkelijker wanneer je rekening houdt met de maanstanden. In 4 weken tijd zien wij de maan in al haar standen (de maan zelf verandert niet, wel de mate van zonlicht die schijnt op de maan). O.a. de maan beïnvloedt ons.

In grote lijnen is daardoor de energie die ons omringt 2 weken actief en 2 weken rustig.
De twee weken van toenemende maan, via volle maan, tot afnemende maan is 'actief' (yang, Shiva, wit, mannelijk, plus, vorm etc.). Deze periode is zeer geschikt om jezelf iets nieuws te leren (b.v. dagelijks yoga doen).

De twee weken van afnemende maan, via nieuwe maan (donkere maan), tot toenemende maan is de energie die ons omringt 'rustig' (yin, Shakti, vrouwelijk, min, stromen etc.). Dat maakt deze periode zeer geschikt voor afronden, opruimen, ruimte maken, rust etc.

Ook dan is dagelijks yoga doen een goed idee.
Vandaar: Yoga challenge 'Mee in het ritme van de maan'.

Wees slim en laat de ons omringende energie voor je werken (in plaats van er tegen in gaan).

En natuurlijk, je blijft doorgaan met al je noodzakelijke taken. Maar je kan wel een accent verschil aanbrengen: proactief of achteroverleunend.

Je doet de lessen in je eigen tijd en op je eigen plaats. Neem er je tijd voor. Het liefste doe je iedere dag een les. Meerdere op een dag kan ook. Gelijktijdig zeg ik: wees niet te streng. Soms is ‘niet-een-video-les-doen-deze-dag’ juist YOGA DOEN. Het gaat immers om balans.

Besluit vooraf hoeveel tijd je er vandaag aan wilt besteden. Kies vervolgens je video-les uit een Yoga challenge of uit een van de andere video-lessen die je ter beschikking staan (b.v. De cursus Ademen). Je vindt ze in de video-bibliotheek van Yoga Studio Diemen (www.momoyoga.com/YogaStudioDiemen/

Een lange les kan je natuurlijk ook in delen doen.

Over 'Energetisch hart' concreet: Kom tot jezelf. Gesproken meditatie. Kundalini Yoga tijd voor jezelf. Die tijd vliegt voorbij. Geef je er aan over. Ontspan. Dat hoort bij elkaar. En heb vertrouwen. Dan kan je je beter ontspannen en overgeven. Zit recht op. Afstemmen en beschermen. Ademmeditatie met mantra Har en moedra zijkanten van handen. Warming up heupgewrichten, bekkenbodem spieren, draaien. Kundalini Yoga serie voor het energetische hart en om ons geheel en verbonden te voelen. Meditatie met mantra Ang sang. Ontspan met klank en gesproken meditatie en muziek Adi mantra. Verzegelen.

Meer over je energetisch hart.
Je fysieke hart heeft 4 hartkamers en bevindt zich links van het midden in je borstkas (bij de meeste mensen). Je energetisch hart is je subtiele 5e hartkamer. Als mens ben je gegroeid als je je energetisch hart geopend hebt. Dan voel je je anders. Je zegt en hoort de dingen anders. Je zwijgt wat vaker. Je energetisch hart kan heel ruim zijn. Wel anderhalve meter rondom je van de onderkant van je borstbeen tot zo hoog als je sleutelbeenderen. De kleuren groen en roze horen daarbij. Wat is jouw lievelingskleur groen en roze?

Over ‘Tolerantie’ concreet: Kom tot jezelf. Gesproken meditatie. Afstemmen en beschermen. Helende ademmeditatie 8 sniffen in en 1 uit met mantra Wa Goeroe. Warming-up. Kundalini Yoga serie die belooft dat onze tolerantie toeneemt. Meditatie met mantra Ang sang wahee goeroe. Celestial communication. Ontspan met bodyscan-meditatie, klank en YogaNidra. Verzegelen.

Meer over tolerantie.
Het woord tolerantie komt van het Latijnse woord tolerare, dat verdragen betekent.
Voel het even met me mee .. wat is tolerantie voor jou?
Het is een begrip uit de techniek. Dan gaat het over de toegestane afwijking ten opzichte van vastgestelde grenzen.
Het is ook een begrip uit de sociologie. Hoe verdraagzaam zijn we ten opzichte van elkaar?
En ook in de psychologie. Hoe streng ben je voor jezelf?
In de geneeskunde verwijst het naar meer of minder weerstand kunnen bieden aan b.v. virussen. En ook naar gewenning van b.v. medicijnen.

Zie a.u.b. een schaal voor je.

Een schaal van:
Intolerant ………….tot………..Verdraagzaam

Alle variaties van intolerantie en van verdraagzaamheid zouden een plekje in kunnen nemen op die denkbeeldige schaal.
En bedenk dat het gaat over tolerantie ten opzichte van iets: gedachtes, overtuigingen, meningen, handelen, kenmerken, gewoonten.
In de kern gaat tolerantie over neutraliteit, over niet oordelen.

Ik nodig je uit om tijdens deze challenge je bezig te houden met tolerantie. Ik bedoel daarmee dat je er wat over filosofeert. In jezelf of met een ander.

Meer over een Yoga challenge.

Mijn ervaring (Annie). ‘Ik herinner me goed dat ik een rustdag nodig had tijdens een van m’n Yoga challenges. Ik was zo verstandig om die ook te nemen. Om na zo’n pauze weer verder te gaan met die uitdaging om dagelijks een yogales te doen, voelde als moeilijk. Totdat ik dacht aan andere deelnemers, die net als ik, op hun eigen plaats en in hun eigen tijd en wellicht ook met hun eigen belemmeringen bezig waren. Toen was ik gelijk geïnspireerd om die dagelijkse yogales te doen. Zo werkt dat als je yoga doet in een groep. Samen kom je individueel verder. En afstand en tijdstip maken dan niet uit.’

De ervaringen van andere deelnemers van een Yoga challenge:
‘yoga durven doen op de camping, buikspieren voelen, spierpijn, rustdag nodig, hoofdpijn opgelost, veel loslaten, veel dromen, in een groep kom je verder, leuk om te doen en gesterkt door het samen te doen, volgehouden, er uit halen wat je kan en wat je op dat moment nodig hebt, inspirerend om het samen te doen, respect voor alle deelnemers, naar eigen kunnen’.

Wil jij dat ook ervaren?
Doe dan mee aan een Yoga Challenge of doe een andere video uit mijn video-bibliotheek. Te vinden in www.momoyoga.com/YogaStudioDiemen/

Om elkaar aan te moedigen hebben we contact met elkaar in een WhatsApp groep. Wil je deelnemen in die WhatsApp groep? Laat het me weten. info@yogadiemen.nl Ik heb je telefoon nummer dan nodig.
Veel plezier, liefs Annie.
info@yogadiemen.nl
www.yogadiemen.nl