CA Yoga starters/ 60+
Vrijdag, 19 april • 10:30 - 11:55
Zijperweg 9, 1742 NE Schagen, YPHS
Tanja Engel
Beschrijving
Op startersniveau - 60+

Bij onze Critical Alignment Yogalessen op startersniveau ben je van harte welkom, ongeacht wanneer je besluit aan te schuiven.

Deze lessen zijn meer gericht op ontspanning dan andere CAY-lessen, en zijn daarom ideaal voor zowel deelnemers van 60 jaar en ouder als voor deelnemers zonder ervaring met de CAY-methode of yoga in het algemeen.

Dankzij het rustige tempo en de therapeutische oefeningen zijn deze lessen ook zeer toegankelijk voor deelnemers met blessures of andere beperkingen.

Tijdens de lessen maken we een vertaalslag naar het dagelijks functioneren van je lichaam en geest en laten we zien hoe je houding hierop van invloed is. Op een rustige en begrijpelijke manier leer je hoe deze methode werkt en welke invloed het heeft op een betere houding.

Dit leidt tot een verhoogd lichaamsbewustzijn en geeft inzicht in hoe jouw lichaam beweegt binnen zijn mogelijkheden.

Om grote totaalbewegingen van yogaoefeningen mogelijk te maken, moeten verschillende lichaamsdelen zoals hoofd, nek, bovenrug, onderrug, bekken en benen goed met elkaar samenwerken. We integreren zorgvuldig traditionele en moderne yogatechnieken met helende oefeningen uit de oosterse bewegingsleer. Deze worden stap voor stap behandeld gedurende een lesseizoen.

Elk seizoen staat in het teken van een specifiek thema dat in harmonie is met de jaargetijden, waarbij een nieuwe yogaserie wordt gevormd. Dit helpt om je natuurlijke staat van zijn in balans te brengen en draagt bij aan een verbeterd lichaamsbewustzijn en inzicht in hoe jouw lichaam beweegt binnen zijn mogelijkheden.