Yoga Nidra Live Sessie - 40 minuten
Woensdag, 24 april • 20:15 - 20:55
Breek 12, Medemblik
Yogadocent Naomi
Beschrijving
*Deze les zal vrijwel direct na de yin yogales plaatsvinden. Er zal dus een korte wisselpauze zijn. Houd er rekening mee dat de yoga nidra sessie iets kan uitlopen. De yoga nidra sessie staat los van de voorafgaande yogales, dus iedereen kan om 20:15 uur aansluiten. Je kunt nog een kopje thee drinken na de yoga nidra sessie.

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt d.m.v. instructies die je volgt.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen, maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.
Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Je hoeft dus fysiek niets te doen tijdens deze sessie. Je ligt ontspannen op de mat en volgt de instructies. Dus ook zeer geschikt voor degene met blessures of fysieke klachten.

Het is persoonlijk een van de beste ontspanning en mindfulness technieken die ik heb ontdekt. Ook aan te raden voor degene met stress, paniek en angst gevoelens.

- Materialen zijn aanwezig. Wel is het heel fijn om een slaapmasker mee te nemen voor deze Yoga Nidra sessie.
- Trek comfortabele en warme kleding aan.