Hatha Yoga
Woensdag, 27 maart • 19:30 - 20:45
Laurentius, Ohm
Astrid Seijlhouwer
Beschrijving
Er was even sprake van deze les Yin Yang te noemen met het overnemen van de les door Astrid van Isolde.
Yin Yang is eigenlijk ook Hatha Yoga, alleen is het 'Ha' (=Zon=Yang)actieve deel altijd in flow en het 'Tha' (= maan= Yin) milde deel met wat yin uitgevoerd.

Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan.
Deze woensdagles is mild van aard en worden verschillende opties aangeboden zoadat ieder zijn/haar passende houding kan vinden om de oefeningen uit te voeren.

Tijdens asana’s (houdingen) en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je aandachtig wat er in het lichaam gebeurt en wordt je gewaar van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Door bewust je adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Soms houden we een asana langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid en ontspanning kunnen dan ontstaan. Prettige bijwerkingen van de asana's zijn dat je steeds soepeler en krachtiger in lichaam en geest wordt. Iedere les wordt afgesloten met een liggende ontspanning (savasana).

Vanaf mei t/m augustus gaat deze les met mooi weer naar buiten en word gegeven door Isolde. In september pakt Astrid de les weer op.