Vinyasa nl/eng - stage les
Kansellert
Tirsdag, 6 juni • 09:00 - 10:15
Laurentius, Anahatha
Carolina Cirkel
Beskrivelse
Deze stagelessen is gratis te boeken. Je helpt hiermee een jonge gediplomeerde yogadocent om vlieguren maken. Geniet van de les en geef de docent feedback als je wilt. Deze les zal zonder geplande einddatum tijdelijk op het lesrooster komen. Voor de lessen adviseren we om enige ervaring met yoga asana’s te hebben. Lessen zijn in het Nederlands, tenzij er Engelstaligen zijn. / Lessons can be given in both Dutch and English, depending on the students present.

Hieronder lees je de lesomschrijving die Carolina schreef en meer over haar zelf: "Het vinden van balans tussen lichaam en geest door de beoefening van asana’s en het gebruik van de adem staan centraal in deze Vinyasa les. We starten de les met een korte meditatie waarbij de focus op de ademhaling ligt. Vervolgens wordt de les rustig opgebouwd met verschillende asana’s. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over en worden gedurende de les dynamischer en krachtiger op het ritme van de ademhaling.
Na het bereiken van de piek asana wordt de les langzaam afgebouwd en vinden we ontspanning en rust met Restorative yoga, hierbij houden we een asana voor een langere tijd vast maar in een volledig ontspannen staat. We sluiten de les af in savasana waarbij we dankbaarheid voelen voor onszelf en volledig ontspannen. 'Ik vind het leuk om creatief te zijn als ik lessen creëer en daarin een thema centraal te stellen."

Over Carolina:
Een van mijn passies is reizen. Eind 2022 heb ik de stap genomen om mijn baan op te zeggen en ben ik tot februari 2023 op reis geweest naar Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Ik vind het bijzonder dat er zoveel verschillende culturen zijn op de wereld en om kennis te maken met deze verschillende culturen. Daarnaast heb ik een passie voor Yoga. Gedurende mijn reis werd ik nog meer geïnspireerd om hier iets mee te doen. Toen ik in Guatemala was heb ik ervoor gekozen om mij meer te verdiepen in mijn passie voor Yoga met een mooie 200 uur durende training tot Yogadocent. Tijdens deze training lag de focus vooral op Vinyasa en Restorative Yoga. Ik wil mijn passie graag delen met anderen en hen inspireren om gewoon te zijn.
Ik geloof dat Yoga een prachtige manier is om mensen te laten ontspannen en rust te vinden. Tijdens mijn lessen vind ik dankbaarheid naar jezelf heel belangrijk. Soms mag je jezelf een knuffel geven en gewoon even glimlachen als dat goed voelt.
Op dit moment zit ik vol positieve energie en word ik gestimuleerd om mezelf de komende maanden verder te ontwikkelen op het gebied van Yoga. Begin juni 2023 ga ik een Breathwork & Trauma release training volgen. Hiermee hoop ik anderen te kunnen helpen zonder andere middelen zoals de adem te gebruiken."