WORKSHOP: Adem jezelf stressvrij
Zondag, 28 april • 09:00 - 13:00
Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk
Sarah Peeters
Beschrijving
Met depressie, burn-out, paniekaanvallen, hyperventilatie, stress & slaapstoornissen die wereldwijd torenhoge cijfers halen, is het hoog tijd dat we even ruimte maken voor de onbesproken redenen, en er iets aan doen.

Waarom we angstig of bang zijn heeft voor iedereen andere redenen. Toch is er eenzelfde gemeenschappelijke factor. Onze emotionele uitdagingen die aan de basis liggen van paniekaanvallen, stress, angst en slaapstoornissen, hebben we geleerd om weg te duwen, ons sterk te houden (en verder te doen) of ons ervan af te leiden om niet moeten voelen. Dat maakt dat we door het leven gaan met een loodzware rugzak aan onverwerkte emoties die zich in je borst vastzetten, ter hoogte van ons hart, waardoor je minder goed ademt of slaapt.

Als je juist leert ademen en je je adem dagelijks kan inzetten om je terug rustig en kalm te voelen, en je loodzware rugzak lichter te maken, dan is dit het grootste geschenk aan jezelf. Je ontwikkelt een vriendelijke en begripvolle relatie met jezelf, en leert jezelf beter kennen. Met de nieuwe inzichten, ademhalingsoefeningen en milde yoga-oefeningen die je gaat leren, kan je dagelijks jouw eigen 10 minuten routine creeren om veel lichter door het leven te gaan.

Na een paar dagen voel je een groot verschil, je voelt je beter, lichter, en verhelp je paniekaanvallen, stress of slapeloze nachten in de toekomst.

Voor wie is deze adem-workshop?

Deze ademhaling workshop is voor iedereen die juist wil leren ademen en de kracht van de ademhaling wil ontdekken. Voor iedereen die simpele, maar ontzettend effectieve technieken wil leren voor een gezonder, en gelukkiger leven, vrij van angst, paniekaanvallen, stress en slapeloze nachten. Voor iedereen die meer wilt weten over de ademhalingstechnieken en milde trage yoga.

Voor deze workshop heb je geen enkele voorkennis nodig van ademhaling of yoga. De ademhaling staat centraal en de workshop is toegankelijk voor zowel beginners als meer gevorderden.

Wat leer je tijdens de ademhaling workshop?

Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken als gereedschap om te relaxen en onmiddellijk rust te ervaren.

Je leert je adem te gebruiken om stress en angst te verminderen, je ‘staat van zijn’ te beïnvloeden en je beter te voelen.

Je leert je adem in te zetten als gereedschap tegen hyperventileren, paniekaanvallen, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk, burn-out, depressie en andere klachten (ook preventief)

Je maakt kennis met verschillende ademhalingstechnieken en milde trage yoga

Waarom meedoen met de workshop?

Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een pil of medicijn aangeraden. Maar de ademhaling wordt vaak over het hoofd gezien. Dat terwijl er een geweldige kracht schuilt in de ademhaling. Leer de ademhaling op de juiste manier gebruiken en je kunt je leven veranderen.

Praktische info

Docent: Sarah Peeters

Datum: zondag 28/04 van 9u tot 13u

Jouw investering: € 87

Eten en drinken: Thee, water en gezonde plantaardig tussendoortjes zijn voorzien en inbegrepen.

Wat meebrengen: Een drinkbus die je kan afsluiten (thee en water is gratis te krijgen), pen en papier als je notities wil nemen. Comfortabele kledij waar je je goed in voelt.

Adres: Yogastudio: Zensa Yoga - Stationsstraat 10, Opwijk (Vlaams-Brabant) (op 2 min. van het station van Opwijk). Parkeren kan gratis op de parking van het station (2 min stappen).

Plaatsen zijn beperkt.