Kundalini Yoga
Woensdag, 29 maart • 09:00 - 10:15
Dianne Leussink
Beschrijving
Vandaag een les voor onze hypofyse, deze staat bekend als de meesterklier in de yoga-anatomie. Het reguleert alle klieren van het lichaam en wordt geassocieerd met het 6e lichaam – de Arcline – en het 6e chakra , bekend als het Derde Oog. De arcline wordt ook wel halo genoemd.
Het is de stralenkrans om het hoofd die je wel ziet in afbeeldingen van heiligen. Het goede nieuws is: je hoeft geen heilige te zijn voor een arcline, die heeft iedereen. Het is een band van energie langs je voorhoofd, van oorlel naar oorlel. Vrouwen hebben nog een tweede arcline, van tepel tot tepel.
De arcline vormt een waarschuwingssysteem. Hij beschermt je en leidt je door je te voorzien van informatie in de vorm van intuïtieve boodschappen.Tegelijkertijd is de arcline ook een zender: het projecteert jouw vibratie. Hoe sterker je arcline, hoe duidelijker het signaal dat je uitzendt en ontvangt.

Kundalini Yoga is een actieve, dynamische en effectieve yogastijl die je springlevend maakt, je hart opent en je geest tot rust brengt. Kundalini Yoga lessen zijn afwisselend en uitdagend. Door aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je energiek en de drukte in je hoofd verdwijnt. Je voelt je meer verbonden met jezelf en de wereld om je heen. De oefeningen worden met aandacht uitgevoerd op je eigen niveau, prestatie speelt geen enkele rol. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.