Taiji Qi Gong
Geannuleerd
Maandag, 17 juni • 19:00 - 20:15
Ina Hovenkamp
Ik ben Ina. Meer dan dertig jaar geleden heb ik mijn eerste Hatha yoga les ervaren. Later kwam daar Kundalini bij en de laatste jaren Yin-yoga. Ik werk in de jeugdhulpverlening, een uitdagende en enerverende baan, daarnaast had ik een groot gezin. Deze uurtjes voor mijzelf, evenals wandelen, waren heerlijke 'me-time',. Mijn kennismaking met Qigong was denk ik een jaar of negen geleden. Ik was erg nieuwsgierig en vanaf de eerste les helemaal onder de indruk. Wauw, wat vond ik dit bijzonder, dat je zo in het moment en in de beweging kunt zijn, zo één met jezelf, zonder afleiding van allerlei aapjes in het hoofd. Ik heb veel lessen genoten en zelf heb ik de healing power van Taiji Qigong kunnen ervaren.  Daarom heb ik besloten de opleiding Taiji-Tao-Qigong te volgen. Ik ben gedreven om dit effect ook op anderen over te brengen. Sinds twee jaar geef ik les in Taiji Qigong.
Beschrijving
Wil jij je ook vitaler voelen, je houding verbeteren, meer concentratie en coördinatie? Doe dan mee met de groepsles Taiji Qigong.
We laten de energie - Qi- in en om ons lichaam stromen, door zachte, eenvoudige, herhalende bewegingen die we met volle aandacht uitvoeren. Deze eeuwenoude chinese bewegingsleer heeft een diepe werking op ons hele systeem, zowel fysiek als mentaal. De stroming van bloed en lymfe verbetert en de werking van de organen wordt versterkt. Spieren, pezen, gewrichten en bindweefsel krijgen een zachte massage. Het immuunsysteem krijgt een boost, longinhoud vergroot, waardoor je meer zuurstof op kunt nemen. Actieve ontspanning zorgt voor stress reductie. Leeftijd, ervaring of lichamelijke conditie speelt geen rol. Lichaam en geest weer in balans.
Ik zie je graag in de les, Ina