Evolutionaire yoga
Geannuleerd
Donderdag, 21 maart • 17:30 - 18:45
Alexandra van Aernsbergen
De vragen: “wat is waar en wie ben ik echt”, houden mij al sinds mijn kindertijd bezig en hebben richting gegeven aan mijn leven. Na meerdere jaren in Amerika gewoond te hebben ben ik in 1994 samen met mijn dochter teruggekomen naar Nederland en heb ik als leerkracht gewerkt met kinderen van vluchtelingen. In die tijd ontmoette ik spiritueel leraar Anandajay en ben ik zijn leerling geworden. Dat heeft mij dieper geopend voor het contact met mijzelf. Ik heb in 2010 ontslag genomen en ben gaan werken met mensen met de ziekte ALS en thuisbeademing. Mensen in een ver gevorderd stadium van ALS die niks meer kunnen bewegen herinneren mij er steeds aan dat wij niet ons lichaam zijn maar dat er ook een “bewoner” is, dat er iemand is, iemand die bezield is en ik ervaar dat als een wonder. Meditatie en yoga zijn mij heel dierbaar omdat ze bijdragen aan het leren kennen en leren houden van wat het betekent om mens te zijn samen met andere mensen.
Beschrijving
Evolutionaire Yoga is een vloeiende en meditatieve vorm van yoga die je uitnodigt om het contact met je lichaam te voelen en te verdiepen.  De verschillende yogahoudingen die we aanreiken, zowel liggend, zittend als staand, zijn gebaseerd op de traditionele asana’s die zo zijn aangepast dat ze je in contact  brengen met verschillende fases in je vroegste  ontwikkeling, Zo ontmoet je je prilste ervaringen in het hier en nu, in je volwassen menszijn.

Voor wie
Als je van yoga houdt, of als je de diepgang van yoga wenst te ontdekken. Als je hooggevoelig bent en verlangd naar rustige prikkelarme yoga die uitnodigt tot voelen. Als je jezelf en je lichaam beter wilt leren kennen en begrijpen, contact wil maken met de diepere drijfveren in je bestaan, dan kan evolutionaire yoga iets voor jou zijn. We laten je in verschillende yogahoudingen voelen, hoe de ervaringen van jou als baby in je lichaamsgeheugen opgeslagen zijn en je waarschijnlijk nog steeds beïnvloeden. Hiervan bewust worden en ontspanning daarin toelaten werkt helend door in alle cellen.

Wat brengt deze yoga jou: 
-Je gaat ontdekken dat je niet alles alleen hoeft te doen, maar dat er een dragende grond is waarop je kan leren vertrouwen
-Je leert opengaan voorbij je conditioneringen zodat je jezelf anders leert kennen
-Je gaat ervaren dat je deel bent van een groter geheel
-Je leert ontvangen en geven

Praktische informatie &  opbouw van de les:
-Een korte uitleg over de yogahouding die we gaan ervaren en de ontwikkelingsfase waar deze houding mee is verbonden.
-Een meditatie of adem-oefening ter voorbereiding op de yoga houding(en).
-De yogahouding ( dit is de kern van de les)
-Een korte deelronde waarin ruimte is om in te gaan op wat je ervaren hebt.

Let op: deze lessen zijn tweewekelijks
Lesdata 2024
Januari 11,  25; februari 8, 22 ; maart 7, 21; april 4, 18; mei 2, 16, 30; juni 13,  27; juli 11 en 25