Workshop: Herfst Boost
Wachtlijst
Zaterdag, 8 oktober • 13:00 - 16:30
Bodhi Centrum
Lisanne Jansen
Hoi, Het menselijk lichaam vind ik enorm intrigerend. Altijd al gevonden! Als fysiotherapeut heb ik gezien en ervaren wat de (on)mogelijkheden zijn van het fysieke lichaam, onwijs interessant. Naast de interesse in anatomie en fysiologie, ben ik zelf een fanatiek sporter en als sportdocent vind ik het dan ook heerlijk om een groep aan het werk te zetten. Maar, het is niet alleen het lichaam. Fysieke uitdagingen vragen om balans, focus, rust en ruimte. En zo kwam ik naast de actieve lessen en sporten in aanraking met pilates en yoga. Wat was dat een eye-opener en misschien zelfs wel een opluchting (en soms mega confronterend) om te voelen waar de grenzen liggen, fysiek en mentaal. Het heeft me zoveel gebracht en dat doet het nog steeds! En zo begon ik mijn allereerste Vinyasa yoga opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Niet wetende, dat dit alles zou gaan veranderen! Vanuit die oefengroep is mijn bedrijf opgestart Met Lisanne in 2015. Hierna volgden meerdere opleidingen: Yin Yoga (Stillnessinyoga in Doorn), Ashtanga yoga (Rotterdam & Rishikesh, India) Primary en Intermediate series, Restorative yoga (Yogamoves in Utrecht) en met regelmaat super interessante workshop en cursussen, want het blijft gewoon het mooiste vak dat er is! Vanaf het moment dat de yogaschool is verhuisd naar de Bloemerstraat, is de naam gewijzigd naar Bodhi Yogashala. Ondertussen twee yogascholen in Nijmegen met een geweldig team van yogadocenten en masseurs, die dagelijks hun passie doorgeven tijdens de lessen en behandelingen. Echt geweldig! Ik hoop je graag te ontmoeten in de yogaschool.
Beschrijving
Herfst Boost = Vol
Als je graag op de reservelijst zou willen voor deze dag, mail me even: info@bodhiyogashala.nl

De seizoenen

Na een mooie zomer met lange en warme dagen, waarbij je veel buiten bent geweest met de prikkels van geuren, kleuren en geluiden, is het nu tijd voor de herfst. We maken een rustige overgang van yang naar yin. De een ervaart dit als een erg prettige overgang en periode, de ander probeert ieder laatste zonnestraaltje nog mee te pikken alsof het de laatste is. De wisseling van een seizoen kan ook onrust met zich meebrengen. De verandering van het weer en de verandering van de natuur om je heen.

De overgang naar de herfst is een moment van loslaten. Een moment om stil te staan bij wat je niet langer mee zou willen dragen aan ideeën & energieën. Laat oude ‘bladeren’ los, zodat je ruimte en rust creëert voor jezelf. Ruim op wat niet goed meer voor je voelt. Letterlijk in je huis, om je heen, maar ook conditioneringen en emotioneel. Loslaten wat je niet nodig hebt, wat jou niet (meer) dient. Een moment om meer naar binnen te keren. Al betekent dit niet dat je dan niets meer hoeft te doen of dat er niets gaat gebeuren. Het kan je juist enorm veel energie geven om er juist aan toe te geven, een enorme boost…

Kernthema’s van deze middag:
Loslaten ~ Acceptatie ~ Naar binnen keren ~ Ruimte ~ Energie

Programma
Pranayama & Yin yoga
~ Pauze ~
Meditatie & Restorative Yoga

We starten de dag met pranayama (ademhalingsoefeningen) en een yin yoga les, gericht op de herfst en de meridianen die bij dit seizoen passen. Bij yin yoga blijf je gemiddeld 5 minuten in 1 houding liggen, met de focus op de ademhaling, zachtheid en veranderingen gedurende de houding, zowel fysiek als mentaal.
In de pauze krijg je thee met wat lekkers. Daarna gaan we door met meditatie en sluiten we het af met een heerlijke restorative les. Tijdens deze les maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk. Je krijgt houdingen aangereikt waar je lang in blijft liggen. Zonder de intentie van rekken en strekken, maar juist openen en loslaten.

Tijdens deze middag zal het gaan over het herfst thema en krijg je wellicht stof tot nadenken. Verder mag je verwachten dat je geheel in de watten wordt gelegd en dat je met een enorme boost weer naar huis gaat!

Herfst Boost
Wanneer: Zaterdag 8 oktober
Tijd: 13:00-16:30 uur
Docent: Lisanne Jansen
Kosten: 35 euro
Inschrijven: Via momoyoga
Bij Strippenkaarten: Workshop: Herfst Boost (8-10-2022)
Waar: Bodhi Centrum: Bloemerstraat 71, Nijmegen