Yin Yoga
Onsdag, 8 maj • 19:00 - 20:15
Middenweg 597, 1704 BH Heerhugowaard, Yoga Studio (Prakijk Food & Fit)
Eefke Milhous
Beskrivning
In tegenstelling tot de meer dynamische (yang) vormen van yoga, ligt de focus in Yin Yoga op het loslaten van spierspanning. Dit maakt ruimte voor het versoepelen en versterken van dieper gelegen lagen, zoals het bindweefsel.
Bindweefsel reageert langzamer dan spieren, daarom blijven we in onze Yin Yoga sessies gemiddeld 3 tot 5 minuten in elke houding, voornamelijk liggend of zittend. Deze benadering geeft je de kans om dieper in je lichaam te duiken, fysieke, mentale en emotionele ontspanning te ervaren, en je innerlijke rust te verkennen.
Naast traditionele Yin Yoga integreren we regelmatig breathwork voor een verbeterde ademhaling en bewustzijn. Ook passen we af en toe andere technieken toe, zoals restorative yoga, yoga nidra en myofascial release, om een nog rijkere en gevarieerde yogabeleving te bieden.
Yin Yoga is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust in een hectische wereld. Geschikt voor alle niveaus en bied een unieke kans om je lichaam en geest op een diep niveau te voeden en te helen.