Restorative Yoga Nidra
Zondag, 23 juni • 15:30 - 16:45
Sanne Reijers
Beschrijving
Intensiteit: heel mild

Restorative Yoga is een fijne ontspannende yogamethode, waarbij je met behulp van hulpmiddelen in de houding komt. De focus ligt hier niet op inspanning (spieren activeren), maar op lichamelijk, geestelijk en emotioneel herstel door middel van ontspanning. Dit is dus een uitermate fijne les voor mensen die zich opgebrand voelen, herstellende zijn van ziekte (denk aan Long Covid) of emotioneel uitgeput voelen.

Doordat je 5 tot 10 minuten in een houding ligt, ga je voorbij het lichaam en wordt je geconfronteerd met de diepere lagen van jouw bestaan om zo bij die oase van rust te komen.

We combineren deze lesmethode met Yoga Nidra. Dit is een eeuwenoude techniek om tot de diepste staat van bewuste ontspanning te komen. Er is geen inspanning, alleen maar ontspanning. Het is zeer geschikt voor diegenen die zich zeer gespannen of gestrest voelen, zichzelf kwijt zijn, moeite hebben met loslaten, slaapproblemen ervaren of zich veel zorgen maken.

Het verschil tussen Restorative Yoga en Yin Yoga is dat waar je bij Yin Yoga weerstand opzoekt met behulp van strekken en druk om dit vervolgens los te laten, draait het bij Restorative Yoga om het ondersteunen van het lichaam. Daarnaast gaat het bij Yin Yoga ook om het stromen van de levensenergie, terwijl bij Restorative Yoga het gaat om het zoeken naar de stilte in jezelf.

Neem een WARM VEST, SOKKEN en eventueel een DEKEN mee omdat je afkoelt tijdens het beoefenen van deze vorm van yoga.

Belangrijk!
Annuleer je reservering minimaal 5 uur van te voren bij verhindering. Alle voorwaarden kun je nalezen op mijn website of op Momoyoga.

Mochten er minder dan 4 deelnemers ingeschreven staan bij de les, dan kan het zijn dat de les wordt geannuleerd. De rit krijg je dan terug, zodat je die voor een andere les kan inzetten.