Stoelyoga
Vrijdag, 19 april • 13:30 - 14:30
Buurtcentrum Terwijde, Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht, zaal
ChrisTina Tomlow-de Muinck Keizer
Beschrijving
Wordt het steeds lastiger om te bukken? Voel je stijfheid in je gewrichten waardoor het bijv. lastig is je hoofd te draaien of schoenen te strikken? Ben je bang om te vallen? Voel je vaak gespannen? Dit zijn al een aantal hele goede redenen om stoelyoga te doen.

Wat kan stoelyoga brengen?
- meer kracht in spieren
- soeplesse en bewegingsmogelijkheid
- energie en vitaliteit

Laten we wel zijn, soepel kunt buigen, draaien, strekken en bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een aangenaam leven. Via toegankelijke oefeningen stimuleert stoelyoga de bewegelijkheid van gewrichten. Een regelmatige beoefening helpt de doorbloeding te verbeteren. Het zorgt voor meer energie en tegelijkertijd meer rust.

Stoelyoga biedt essentiële zelfzorg. In de lessen leer je bewuster jouw lichaam voelen waardoor coördinatie verbetert. Oefeningen verruimen en reguleren de ademhaling waardoor het zenuwstel kalmeert. Door de concentratie op beweging en de adem in de oefeningen ontstaat een soort bewegende meditatie. Dit bevordert ontspanning, vermindert stress vermindert en verbetert mentale helderheid. Kortom, een ideaal stressmanagementsysteem