OPENDEUR Nia Dansen (Tanja Smet)
Zaterdag, 17 september • 10:00 - 10:45
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
OPENDEUR Kennismakingsles ('45)

Lets Shake it baby! Laat ons dansen!
Hier word je op slag gelukkig van!

Wat is Nia?
Nia is dansen, het is terug in je kracht komen, je bevrijden van ballast, je eigen vuur voelen, je weerstand verhogen en je stem laten klinken. Het is bewegen, het is je lijf fitter maken en te voelen tintelen van levensenergie. Nia laat je glimlachen!

Nia is een uniek bewegingsconcept met oog voor de ontwikkeling van jouw lichaam, geest en emoties.

Nia maakt je lichaam fit, het houdt je mentaal sterk en creatief en het geeft ruimte aan emoties.

Nia bevat elementen uit yoga, tai-chi, moderne dans, work-out en taekwondo.

Het combineert Oosterse en Westerse bewegingsvormen waarbij de sensatie van jouw lichaam centraal staat. Dit breed spectrum aan bewegingen, gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen, zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam én persoon.

Een Nia-les is steeds een combinatie van eenvoudige bewegingen op muziek. De 52 basisbewegingen nemen de bouw en de functie van het lichaam als basis. Zowel stramme beginners als geoefende atleten komen aan hun trekken door de intensiteit en de grootte van de beweging te variëren. Je danst steeds op jouw eigen energie-niveau. Nia is een veilige training voor het lichaam, emoties en geest waarbij creativiteit gestimuleerd wordt.

Nia dansen is telkens een unieke ervaring omdat er steeds een respect is voor de mogelijkheden en grenzen van jouw lichaam.
Het is altijd body, mind & spirit. Er is een combinatie van Oosterse en Westerse filosofie.
Het doel is steevast het plezier van het bewegen met de sensatie van de helende kracht van muziek.