Leren Mediteren - Affirmation meditation - De kracht van woorden (Agata Bartoszek, Tanja Smet)
Woensdag, 7 juni • 20:15 - 21:15
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
De lijst met positieve effecten van mediteren is eindeloos.
Zo kan het helpen tegen stress, vermindert het angst en depressieve klachten en zorgt het voor meer focus en concentratie en een betere emotionele balans. Bij mensen met chronische ziektes kan het zelfs de pijn verlichten
Heel simpel gezegd is mediteren net als rusten. Heb je gesport, dan heeft je lichaam rust nodig om zich te herstellen. Je geest en gedachten zijn niet anders.
Meditatie helpt je om vertrouwd te geraken met het hier en nu.
Het maakt je gegrond, zelfzeker, gefocust en kalm maar meer nog, het brengt je dichter bij jezelf. Door deze zachte vorm van introspectie kom je meer te weten over jezelf en word je vanzelf authentieker. Het houdt je gefocust op wat écht belangrijk voor je is. En dàt is de sleutel tot een gelukkig leven.
In deze 6-delige workshop wijden we je in, in de no-nonsense wereld van mediteren.
We schetsen wat het doet met jouw brein en zo dus ook met jouw lichaam.

Hoe mediteren is heel persoonlijk.
Daarom proeven we gedurende zes avonden van verschillende soorten meditaties, steeds vertrekkende vanuit de ademhaling. We combineren dit telkens met uiterst zachte yoga en beweeg-vormen: zoals Slow down Hatha, Kundalini en Yin yoga. We komen telkens eerst uit het hoofd en in het lichaam zodat we leren voelen ipv denken.
We weten dat meditatie onze gezondheid boost en ons gelukkiger en sterker in het leven laat staan.
We reiken je graag verschillende methodes aan zodat je kan invoelen wat jou het meeste aanspreekt.

Gedurende deze zes avonden leer je het mediteren te integreren in je leven, zodat het na de workshop deel kan uitmaken van je dagelijkse routine.

​Bekijk deze workshop als een journey, een reis in de wereld van het mediteren en zodoende een ontdekkingsreis in jezelf!

Deze workshop beslaat zes woensdagavonden van 20u15 tem 21u15. Prijs: 140euro. Je kan ofwel de reeks boeken ofwel per avond: 30euro

Indien je de reeks boekt, ontvang je ook een werkschrift met daarin de verschillende meditatie-vormen die we ontdekken inclusief enkele kleine opdrachten voor thuis, een boeiende leeslijst én een selectie uit de beste meditatie-apps.
Bij het boeken per avond, ontvang je de print met de meditatie en ademhalingsoefeningen van die avond.

Leren Mediteren - 6 avonden > programma
1. Woensdag 10 mei:
Wat is mediteren, wat doet het met jouw brein & lichaam, de belangrijkheid en alle onmiddellijke voordelen van ademhaling voor jouw gezondheid en welzijn & hoe integreer je mediteren in je dagdagelijkse bezigheden.
Verschillende ademhalingsoefeningen.
Bij de start van een meditatie focus je je op ademhaling. Zodat je de focus van de buitenwereld (prikkels en piekergedachten) kan verleggen naar je ademhaling en zo naar het innerlijke, jouw kracht.
Breath awareness meditation
“The Breath awareness meditation is a basic method of meditation, in which we focus our attention on our own breathing, inhale and exhale.”
(meditation guided in English by Agata, intro door Tanja in Nederlands & Agata in English)

2. Woensdag 17 mei
Inchecken hoe we het deden de vorige week, wat zijn de struikelstenen en verder inzoomen op de werking van ademhalingsoefeningen & meditatie.
Yoga & ademhalingsoefeningen.
Body Scan meditatie
“Body scan meditation is about bringing attention to sensations appearing in different parts of the body. This practice can help to become more aware of our body sensations, feelings, and emotions.
The body scan meditation promotes focus on one thing at a time. This form of meditation may help us to develop our interoceptive awareness, which is the ability to identify, interpret, and respond appropriately to internal signals.”
(meditation guided in English by Agata)

3. Woensdag 24 mei
Inchecken hoe we het deden de vorige week, wat zijn de struikelstenen en verder inzoomen op de werking van ademhalingsoefeningen & meditatie.
Progressieve relaxatie, ook wel bekend als spierontspanning, is een ontspanningstechniek om stress en angst tegen te gaan, slapeloosheid te verlichten en de symptomen van bepaalde soorten chronische pijn te verminderen. Het helpt ook bij spijsverteringstoornissen en kan een hoge bloeddruk verlagen. Progressieve spierontspanning is gebaseerd op de eenvoudige oefening van het aanspannen van één spiergroep per keer, gevolgd door een ontspanningsfase waarbij de spanning wordt losgelaten.
Yoga & ademhalingsoefeningen.
Progressive relaxation meditation
(meditation guided in English by Agata)

4. Woensdag 31 mei
Chakra betekent letterlijk wiel. De chakra’s zijn de energiecentra in het subtiele lichaam. Waar bevinden zich de chakra’s, hoe heten ze, wat representeren ze en hoe stroomt onze energie er op dit moment doorheen.
Wanneer er spanningen in je leven zijn, kan jouw levensenergie niet goed doorstromen en treden er blokkades op. Yoga en meditatie kunnen helpen om deze blokkades op te heffen en je energie weer te laten stromen.
Kundalini Yoga & ademhalingsoefeningen
Chakra meditatie
(meditatie en avond door Ekaterina in het Nederlands.)

5. Woensdag 7 juni
Wat zijn affirmaties en intenties, de belangrijkheid van taal en hoe we spreken tegen onszelf. De kracht van gedachten en de kracht van woorden.
Yoga & ademhalingsoefeningen.
Affirmation meditation
Affirmation provides emotional support with good vibes. An affirmation is a positive sentence, statement or phrase which we repeat out loud or in our thoughts. Effective affirmations are individual, specific and we say them in the present tense. For example: I am happy. My meditation practice is getting better and better every day. I am healthy. I am strong. I am enough.
(meditation guided in English by Agata –uitleg over de affirmaties ook in het Nederlands door Tanja)

6. Woensdag 14 juni
Hoe gaat het met iedereen? We luisteren en zoomen in op wat er leeft, wat we ervaren.
Kundalini ademhalingsoefeningen
Breath awareness meditation by Agata
Ademhalingsoefening terwijl we neerliggen begeleid door Ekaterina en haar drum
Geluidsmeditatie met klankschalen door Agata, Ekaterina & Tanja
Intenties en vuur. Een avond met een vleugje magie.



Leuk detail : vier van de zes avonden worden compleet in het Engels gegeven door Agata, onze Hatha Yoga docente.



Welkom bij ons