Ademwerk en meditatie. (Agata Bartoszek)
Dinsdag, 26 maart • 20:30 - 21:30
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
"Meditation isn't to control your thoughts, 
it's to stop letting them control you."
De lijst met positieve effecten van mediteren is eindeloos.
Zo kan het helpen tegen stress, vermindert het angst en depressieve klachten en zorgt het voor meer focus en concentratie en een betere emotionele balans. Bij mensen met chronische ziektes kan het zelfs de pijn verlichten

Heel simpel gezegd is mediteren net als rusten. Heb je gesport, dan heeft je lichaam rust nodig om zich te herstellen. Je geest en gedachten zijn niet anders. 

​Meditatie helpt je om vertrouwd te geraken met het hier en nu.
Het maakt je gegrond, zelfzeker, gefocust en kalm maar meer nog, het brengt je dichter bij jezelf. Door deze zachte vorm van introspectie kom je meer te weten over jezelf en word je vanzelf authentieker. Het houdt je gefocust op wat écht belangrijk voor je is. En dàt is de sleutel tot een gelukkig leven.

In deze dinsdagavonden wijden we je in, in de no-nonsense wereld van mediteren.
We schetsen wat het doet met jouw brein en zo dus ook met jouw lichaam.
Hoe mediteren is heel persoonlijk.
Daarom proeven we gedurende onze avonden van verschillende soorten meditaties, steeds vertrekkende vanuit de ademhaling. Want ademhalingsoefeningen zijn dé sleutel, daardoor grijpen we immers onmiddellijk in in ons centraal zenuwstelsel waardoor rust even onmiddellijk optreedt.

We combineren dit telkens met uiterst zachte yoga en beweeg-vormen: zoals Slow down Hatha en Yin yoga. We komen telkens eerst uit het hoofd en in het lichaam zodat we leren voelen ipv denken.
We weten dat meditatie onze gezondheid boost en ons gelukkiger en sterker in het leven laat staan.
We reiken je graag verschillende methodes aan zodat je kan invoelen wat jou het meeste aanspreekt.
Gedurende deze Mediteren-avonden leer je het mediteren te integreren in je leven, zodat het deel kan uitmaken van je dagelijkse routine. 
Bekijk het als een reis in de wereld van het mediteren en zodoende een ontdekkingsreis in jezelf!

Leuk detail : vele avonden worden in het Engels gegeven door Agata, onze Hatha, Yin- en Vinyasa Yoga docente. Maar soms worden deze avonden aangevuld of gegeven door Tanja Smet, onze Nia-dance docente, of door een gast-yogadocent. Hoe het ook zij, een meditatie-avond is altijd weer een ontdekking en een verrijking.
Welkom bij ons.