Yogilates (Rina Bekkers)
Woensdag, 5 augustus • 09:00 - 10:00
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. De dynamische pilates oefeningen worden afgewisseld met staande en zittende houdingen uit de yoga, die gepaard gaan met een bewuste ademhaling.

Pilates bestaat uit georganiseerde oefeningen die zich concentreren op het gebruik van je kernspieren. Het is nl. zeer goed voor blessures. Je krijgt dus een betere houding, sterkere spieren en je wordt algeheel fysiek fitter.

Bij Yoga ga je statische houdingen combineren met ademhaling en meditatie. Je werkt dus naar binnen gericht. Yoga werkt heel goed voor revalidatie en chronische aandoeningen en bevordert de algemene gezondheid. De effecten ervan ervaar je in toegenomen flexibiliteit, beter evenwicht, sterkere spieren en het beter kunnen ontladen van spanning en stress.

Yoga en Pilates hebben dus wel wat gemeen! Je gaat zowel je body als mind trainen, je ademhaling is hierbij erg belangrijk en het geeft je lichaam een betere vorm.

Tijdens de les traint u uw gehele lichaam. Door middel van verschillende oefeningen traint u de rechte en schuine buikspieren, rugspieren, beenspieren, nekspieren en armspieren.

Alle oefeningen zijn aan te passen aan eventuele klachten. Zodat iedereen op zijn eigen niveau de les mee kan doen. De les wordt afgesloten met een cooling-down.

Zalige les!