Pilates Perfect (Rina Bekkers)
Zaterdag, 8 augustus • 10:00 - 11:00
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
Pilates is een oude trainingsmethode die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een methode om de onderrug te versterken en de buikspieren te trainen.

Dit doet u door het bewust aanspannen van de dwarse buikspier, diepe rugspieren, bekkenbodem en het gebruiken van de ademhaling tijdens een oefening. Door deze spieren samen aan te spannen ontstaat het “Powerhouse”.

U leert tijdens oefeningen uw onderrug te stabiliseren, waardoor u de rest van uw lichaam vrij kan bewegen. Belangrijk bij het uitvoeren van de oefeningen is:

• concentratie
• de beheersing van de oefening
• het gebruik van de Powerhouse
• de nauwkeurigheid van de uitvoering
• de ademhaling

We beginnen met een ontspanningsoefeningen, daarna leert u bewust de dwarse buikspier aan te spannen. Vervolgens combineren we deze techniek in een oefening zodat u uw Powerhouse goed leert gebruiken.
Tijdens de les traint u uw gehele lichaam. Door middel van verschillende oefeningen traint u de rechte en schuine buikspieren, rugspieren, beenspieren, nekspieren en armspieren.

Alle oefeningen zijn aan te passen aan eventuele klachten. Zodat iedereen op zijn eigen niveau de les mee kan doen. De les wordt afgesloten met een cooling-down.

Pilates is geschikt voor iedereen die zijn of haar spieren wil trainen, de houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen. Het is ook een doeltreffend middel om klachten te voorkomen.