Stress Release Yoga
Zaterdag, 30 maart • 09:00 - 10:30
Yogaland, Solar Yoga Studio
Brigitta van den Bogert
Beschrijving
EERSTE HULP BIJ STRESS
Stress Release Yoga is een meditatieve en helende vorm van yoga die ideaal is voor het herstellen en versterken van zowel ons lichaam als onze geest. De oefeningen hebben een diepgaand effect op ons zenuwstelsel.

HET OPLOSSEN VAN LICHAMELIJKE SPANNING DOOR ONS ZENUWSTELSEL
Het zenuwstelsel is ontworpen om diepe spierspanning na een stressvolle periode letterlijk los te schudden en het lichaam te helpen terugkeren naar een normale toestand. Dit gevoel van schudden of trillen dat we ervaren na stress of angst wordt geactiveerd door het zenuwstelsel. Het stuurt signalen naar de hersenen om de spanning in de spieren los te laten en terug te keren naar een ontspannen staat.

DE KRACHT VAN STRESS RELEASE
De kracht van Stress Release Yoga ligt in de zachtheid ervan. Deze rustige les staat in het teken van het loslaten van spanning en het vinden van balans tussen lichaam en geest. Het is een moment voor jezelf waarin je wordt uitgenodigd om mindfull aanwezig te zijn en ruimte te geven aan vertraging en stilte.

UITLIJNEN VAN MYOFASCIALE MERIDIANEN EN PSOAS RELEASE-OEFENINGEN
Het uitlijnen van de myofasciale meridianen en de oefeningen voor psoas release hebben een diepgaand effect op verschillende bindweefselstructuren en geven inzicht in de samenwerking van de myofasciale ketens.
Tijdens deze les ga je van 'doen' naar 'zijn'. Je voert de houding niet alleen uit, maar wordt één met de houding. In de houding ervaar je de eenheid van je lichaam en alles wat zich daarin bevindt.
Alles wat je in deze les leert, kun je toepassen in je dagelijks leven:
* Ontspannen en herstellen van je psoas
* Verbinding maken met je buik en bekken
* Loslaten van spanningen
* Versterken van je draagkracht
* Diepe ontspanning van je zenuwstelsel
* Ontdekken van je innerlijke kracht