NIEUW: Restorative Yoga Nidra
Maandag, 6 maart • 20:15 - 21:30
Yogaland, Cross Yoga Studio
Brigitta van den Bogert
Beschrijving
Doel van restorative (herstellende) yoga nidra is door vertraging en verzachting tot ontspanning en verstilling te komen. Deze zeer zachte vorm van yoga ondersteunt je lichaam met kussens en dekens in liggende houdingen die de lichamelijke spanning los doet laten, het overprikkelt brein tot rust laat komen en wordt afgesloten met yoga nidra.

In yoga nidra roteert de aandacht langs verschillende punten, verdeeld over het hele lichaam. De oefening is vergelijkbaar met de 61 punten in mindfulness. Vaak zijn dit de gewrichten, zoals je pols, elle boog of schouder en een aantal punten boven de wervelkolom, die ongeveer in het midden van je lichaam liggen, zoals het plekje tussen je wenkbrauwen, je keel, hart, navel of onderbuik.

De hele les is gericht op het verstillen van de geest en het activeren van het parasympatische zenuwstelsel zodat je optimaal kunt ontspannen.

Deze yoga vorm is geschikt bij stress gerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld voor vrouwen in de overgang en bij herstel van een blessure of ziekte.

Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning. Tevens leer je door de adem ruimte te creëren in gebieden waar spanning wordt vastgehouden. De combinatie van rust in je hoofd en verzachting van je spieren zorgt voor een diepgaande ontspanning. De hele les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf.

Alles wat je in deze les leert kun je meenemen in je dagelijks leven:
– herkennen van stress signalen
– tijd leren nemen voor jezelf
– hoe je comfortabel kunt zitten en liggen
– hoe je tot ontspanning komt
– met mildheid naar jezelf ‘kijken’

Zorg voor warme kleding en sokken!