Ashtanga Yoga level 1 ( in het Engels)
Zondag, 14 april • 09:00 - 10:10
Yogaland, Cross Yoga Studio
Lily ZHAO
Beschrijving
Ashtanga Yoga is een dynamische en veeleisende yogastijl die zijn oorsprong vindt in India. Het wordt gekenmerkt door een vloeiende en ritmische reeks van houdingen die worden gesynchroniseerd met diepe en bewuste ademhalingstechnieken.

Deze yogastijl bestaat uit een vaste serie houdingen die in een specifieke volgorde worden uitgevoerd. Dit wordt ook wel de Primary Series genoemd. De serie begint met zonnegroeten, gevolgd door staande houdingen, zittende houdingen, achterwaartse buigingen en eindigt met ontspanning.

Ashtanga Yoga legt de nadruk op het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Het beoefenen van deze yogastijl vereist discipline en doorzettingsvermogen, omdat je elke houding stap voor stap leert en pas naar de volgende gaat als je er klaar voor bent.

De ademhaling speelt een belangrijke rol in Ashtanga Yoga. De ademhalingstechniek genaamd Ujjayi-ademhaling wordt gebruikt om een interne hitte te genereren, de focus te versterken en de energiestroom in het lichaam te stimuleren.

Ashtanga Yoga is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende fysieke praktijk en die graag een vaststaande serie van houdingen willen volgen. Het kan helpen bij het versterken van het lichaam, het vergroten van de flexibiliteit en het bevorderen van innerlijke rust en concentratie.