Cursus Herstelyoga voor mama en baby (Sandra)
Zondag, 29 november • 11:00 - 12:15
Natuurboerderij De Brinkhorst, Yogaruimte
Yoga Mission |
Beschrijving
Wat is Yoga en Herstel na de Zwangerschap?
Herstelyoga is een zachte vorm van yoga, ook wel postnatale yoga genoemd, waarbij we focussen op balans vinden in je nieuwe rol en het versterken van je spieren na de bevalling. Even een moment voor jezelf én oefeningen om samen met je baby te doen om plezier te maken en je band met je kindje te versterken.

Waarom Herstelyoga voor mama en baby?
Het lichaam heeft een hele prestatie geleverd en in deze hectische tijd is het niet vanzelfsprekend om rust en balans te vinden en aandacht te besteden aan jouw lichaam. Het draagt bij aan herstel en het weer krachtig maken van het lichaam, energie opbouwen en het vinden van rust en balans in je rol als moeder.

Opbouw lessen
We bouwen kracht en flexibiliteit langzaam op en er is voldoende ruimte voor rust en ontspanning. Focus is simpele en effectieve oefeningen gebaseerd op Hatha Yoga en oefeningen voor jezelf én die je samen kunt doen met je baby. De houdingen worden altijd aangepast aan jouw lichaam en mogelijkheden op dit moment, met aandacht voor de buikspieren (diastase), bekkenbodemspieren en bekkengebied. Deze cursus bestaat uit drie sessies van 1 uur. 1 les is specifiek voor mama en baby samen, bij de andere 2 sessies sta jij zelf ook centraal en kun je kiezen om je baby mee te nemen, maar hoeft niet. Er is gelegenheid om tussendoor te voeden en te verschonen. Je ontmoet andere mama’s en er is ruimte voor vragen en het bespreken van eventuele ongemakken. De lessen worden gegeven in kleine groepen zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Starten kan vanaf 5 weken na je bevalling (tot je kindje kan kruipen) Bij een keizersnede geldt 8-10 weken rust. Heb je interesse, meld je aan of neem contact met me op.