Workshop: Yoga Nidra & Soundhealing
Vrijdag, 3 januari • 19:00 - 20:30
Domineeslaan 91
Simone van der Kolk
Beschrijving
Yoga Nidra = Yoga slaap
Geleide meditatie & Soundhealing
In deze extreem ontspannende Yogastijl neem ik je deze avond stapsgewijs mee naar een gebied tussen waken en slapen. We maken eerst middels zachte yoga contact met ons lichaam, om van daaruit compleet te ontspannen op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Dit bereiken we door specifieke oefeningen, affirmaties en visualisaties te doen. De klankmassage zal de beleving nog intenser maken.

De voordelen van deze Yogavorm:
- Het is een uitstekend middel tegen stress
- Je ontwikkeld verbeeldingskracht en creativiteit
- Het loslaten van belemmerende gedachten patronen
- Je leert te mediteren met een intentie/voornemen/sankalpa
- Je kalmeert het zenuwstelsel
- Jezelf ervaren als geheel, hoger bewustzijn

Een weldaad voor lichaam & Geest

Helende klank:
De grote Symphonic Paiste gong is naast het kristal het meest resonerende instrument tot nu toe. Een ware klankmassage!
Ik vul het aan met de kristallen klankschalen 432Hz, tibetaanse klankschalen, buizen instrumenten, drums, rainstick, oceandrum, zaphir en vele andere bijzondere klank sensaties.

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water/lichaamsvocht. De intense klanken brengen trillingen voort en resoneren in ons lichaamsvocht. Alles is energie/trilling, ook onze woorden, gedachten en intenties. Klank beweegt zich 4 keer sneller door water dan door lucht. De intense frequenties van deze klanken kunnen je raken tot op cel niveau. Geef jezelf de ruimte om in een ontspannen omgeving tot rust komen om los te laten wat je niet meer dient. Te genieten in het moment en fijne intenties en verlangens naar de oppervlakte laten komen.