Ademcirkel l Breathwork
Zondag, 19 mei • 14:00 - 17:00
Laurentius, Anahatha
Nistal ten Veen
Beschrijving
BOEK JE PLEK VIA DE HIPSY LINK ONDERIN
BOOK YOUR SPOT BELOW

Iedere 3e zondag van de maand: Ademwerk bij YogaToday. Ademwerk leidt tot diepe inzichten, healing en transformaties op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Wil je spanning loslaten, en meer relaxed door het leven gaan? Heb je vaak een tekort aan energie of kamp je met benauwdheid? Ademwerk bevrijdt de stroom van je levensenergie (Prana, Qi, Ki). Er zijn vele redenen om mee te doen en er zijn vele positieve effecten. Zoals bijvoorbeeld:

– Minder stress
– Meer ontspanning
– Minder lusteloosheid
– Meer energie en levensvreugde
– Minder zelf-afwijzing
– Meer zelf-liefde
– Betere relatie met jezelf, betere relatie met anderen
– Minder druk en verward in je hoofd
– Thuiskomen in je lichaam
– Meer contact met je gevoelens en emoties
– Onvoorwaardelijk van jezelf houden
En nog veel meer…

Ademcirkel

In de ademcirkels onderzoek je de details van je adempatroon, en je doorbreekt en verandert je ademhaling naar een meer gezonde ademhaling. Je leert om voller in te ademen en meer ontspannen los te laten op je uitademing.
Dat wat er speelt in je leven komt meestal aan de orde komen in je ademsessies. Je eigen leer- en groeiproces staat daarmee centraal. In ademwerk leer je alles van en in jezelf te omarmen, te accepteren. Wanneer ongemak omhoog komt en je stopt met oordelen en je ademt rustig door, dan kun je er opnieuw met liefde naar kijken. Ademwerk helpt je om balans en helderheid te creëren in je denken, voelen en doen.

Wat gaan we doen

De sessie is 3 uur. De meest helende ademtechniek is de bewust verbonden ademhaling. Het wordt tegenwoordig ook oceanic breathing en circular breathing genoemd. Deze ademhaling zullen we veelvuldig beoefenen. Daarnaast is er soms aandacht voor adem oefeningen uit de Qigong, en pranayama’s uit de Yoga zoals de Ujjayi Adem en de Full Yogic Breath, die je helpen om bewuster en meer compleet je volledige ademcapaciteit te benutten.

Door het toepassen van de bewust verbonden ademhaling ervaar je totale ontspanning, overgave en extase. Je herstelt het contact met je lichaam en overtollige spanning verdwijnt met elke adem al tintelend steeds verder uit je lichaam. Alles in jou komt weer tot leven, begint te bruisen en te vibreren, tot het punt waarop je je in diep vertrouwen volledig kunt overgeven. Het denken stopt… en extase ontstaat als vanzelf.