Flow Yoga
Dinsdag, 18 juni • 20:30 - 21:45
Mirjam van Iterson
Beschrijving
Flow yoga is een actieve vorm van yoga waarin gewerkt wordt aan souplesse, flexibiliteit en beheersing van het lichaam, adem en mind.

Het is een les voor iedereen die door middel van vloeiende en soms uitdagende houdingen het hele systeem tot rust wil brengen. De adem is de rode draad die alles verbindt.
In deze yogales waarin de houdingen in een flow met elkaar worden verbonden, is er ruimte voor een aangename leegte waarin verheldering kan plaatsvinden.
Deze vorm van yoga heeft geen vaste volgorde, het is een reeks bewegingen die bijdraagt aan een meditatieve staat. Je kunt de continue gedachtestroom even kalmeren en aanwezig zijn in het voelen, ervaren en zijn.
De adem rijgt de verschillende houdingen als een kralenketting aaneen. De adem bepaalt het tempo en als zodanig is er nooit haast in de bewegingen.

Het is een moment in de week helemaal voor jezelf. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, het lichaam voelt lichter en meer in balans.
Het regelmatig beoefenen van yoga leert je hoe te ontspannen. Ervaar hoe je reageert als je hier tijd en aandacht aan geeft.
Elke les heeft weer een ander thema en daar worden de bewegingsreeksen op aangepast.