Mindfulness en Yoga
online les
Maandag, 25 januari • 19:00 - 20:15
Yogaschool Zweiersdal
Evelien van Straaten
Beschrijving
Yoga & Mindfulness is wekelijkse les.
Elke week wordt een Mindfulness thema onder de loep genomen. Het programma bestaat uit korte uitleg van het thema en een mindful meditatie en 45 minuten Yoga en eind ontspanning.
In deze opzet komt op een geleidelijke manier de volledige 8 weken Mindfulness training aan bod. Daarnaast word je soepel in je lijf door de Mindful yoga-oefeningen. Geen ingewikkelde houdingen in deze yoga. Easy yoga met afwisselende houdingen en thema's. Soms een Chi gong oefening, Restorative yoga en Yoga Nidra en Yin yoga.
Door het langer aanhouden van een Yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd, word je uitgenodigd om de aandacht te richten op wat er gebeurt in je lichaam en je weerstand te onderzoeken en los te laten. Dan is het weer interessant omdat je dan weer mindfulness beoefent.

Ook als je al een Mindfulnesstraining hebt gevolgd is deze les een kans om je vaardigheid op peil te houden en uit te breiden.
In Mindfulness en yoga wordt theorie aangereikt over stress, piekeren, zorgen, somberheid en omgaan met andere levensuitdagingen.
Je leert niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je lichaam.
Je kunt accepterend omgaan met lastige emoties
Je houdt de regie over je gedachten.
Je leert te accepteren wat niet te veranderen is.
Je krijgt meer inzicht in je automatische patronen
Je ontwikkelt mildheid voor jezelf en je omgeving.
Met de Yoga ontwikkel je nog meer soepelheid in lichaam en geest.
Yoga met Mindfulness is geschikt voor iedereen die wil leren om bewuster en intenser te leven.
Wil je een volledige mindfulnesstraining volgen? Dan kun je kiezen om de les uit te breiden met een pakket van een intake, thuisoefeningen, een werkboek en 8 gesprekken. Mail daarvoor naar info@evelienvanstraaten.nl