Abha Hontelez

Na het afronden van mijn verpleegkundige opleiding en de specialisatie Cardiologie begon ik aan mijn eerste driejarige yogaopleiding, in Den Haag bij Truus Boulogne, de ex-partner van Saswitha. Truus gaf veel informatie over de doorwerking van de yogahoudingen op onze psyché en emoties. Met mijn 21 jaar was ik de jongste van de groep. Yogales geven was niet in mij opgekomen. Ik wilde levenslessen krijgen, mijn lichaam leren kennen en weten hoe ik met mijn gedachten en emoties om moest gaan. Maar ik kreeg helder en duidelijk te verstaan dat yoga niet bedoeld was om voor jezelf te houden. Het is iets wat doorgegeven moet worden. Al snel daarna had ik mijn eerste groepjes en gaf ook ik de yoga door. Aansluitend volgde ik mijn tweede opleiding en wel in Amsterdam bij Yoga en Vedanta, opgezet door Rama Polderman.  Rama was arts en wist veel te vertellen over de fysieke doorwerking van de yogahoudingen. Dat was een mooie aanvulling op mijn eerdere opleiding.

Mijn eigen zwangerschappen inspireerden mij om de zwangerschapsyoga-opleiding te doen bij Samsara in Bilthoven, opgezet door Rita Beintema. Inmiddels heb ik vele vrouwen mogen begeleiden in deze bijzondere periode van hun leven en heb ik in 2017 zelf een VYN-erkende specialisatie opgezet waarin gediplomeerde yogadocenten leren om zwangerschapsyoga te geven.

Van 2006 tot 2011 volgde ik de vierjarige HBO opleiding “Zingeving en Spiritualiteit” bij de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Daarbij kwamen de oosterse filosofie en westerse psychologie en religie heel mooi samen. Het was een tijd waarin ik verschillende gespreksgroepen leidde bij Humanitas waarbij zingeving het centrale thema was.

Aanvankelijk combineerde ik mijn werk als verpleegkundige op verschillende gespecialiseerde afdelingen in het ziekenhuis, in de thuiszorg en in een hospice altijd met het geven van yogalessen, tot ik, in 2004, mijn leraar Sri Vasudeva ontmoette. In hem herkende ik direct de leraar waar ik naar op zoek was. Deze ontmoeting heeft mij diep geraakt en niet alleen mijn yogabeleving enorm verdiept, hij heeft ook antwoord gegeven op de vraag hoe te leven vanuit mijn volle potentie. Ik bezoek hem nog regelmatig. Na deze ontmoeting heb ik mij volledig op mijn yogapraktijk gericht die vanaf dat moment hard groeide. Lea Vos wilde mij als opvolger voor de organisatie van de yogabijscholingen die in Yogacentrum Zweiersdal gegeven worden. Dat leek mij een mooie aanvulling op wat ik al deed. Daarna was het een logische stap om ook de yogaschool Zweiersdal van Evelien van Straaten over te nemen toen zij aangaf ermee te willen stoppen.
Samen met mijn man Gauranga ben ik het avontuur aangegaan en we hopen dat Yogacentrum Zweiersdal een mooie plek blijft waar mensen zich thuis kunnen voelen. Ons motto is dan ook ‘Kom binnen, kom thuis’. Voel je welkom om eens langs te komen.
 

Aankomende lessen

Maandag, 6 mei 20:30
Yin Yoga
Dinsdag, 7 mei 10:00
Easy yoga

Recente video's

Deze docent heeft nog geen video's geüpload.

Andere docenten bij Yogacentrum Zweiersdal